today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα: Δηλώσεις Ν. Κεραμέως, Γ. Πατούλη, Κ. Μπακογιάννη

Τη σημασία του να διδαχθούμε από τη στάση «της γενιάς των ηρώων» και να πούμε τα δικά μας «όχι» και τα δικά μας «ναι», τόνισε στις δηλώσεις της μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Σήμερα, μικροί και μεγάλοι, τιμούμε όλους εκείνους που πολέμησαν και θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό», επεσήμανε.

«Ας διδαχθούμε από τη στάση της γενιας των ηρώων και ας πούμε και εμείς τα δικά μας «όχι». Και τα δικά μας «ναι». Ναι στην ενότητα και στις ανθρωπιστικές αξίες. Ναι στα ιδανικά και στο όραμα.

Με πίστη στη νέα γενιά της Πατρίδας μας, θα βελτιώσουμε την Παιδεία μας. Το υποσχεθήκαμε, και το υλοποιούμε. Η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για μια καλύτερη Ελλάδα», κατέληξε η υπουργός.

Πατούλης: Να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη

Για ημέρα μνήμης υπερηφάνειας και τιμής για τους προγόνους μας και είπαν το δικό τους όχι στον φασισμό και τον ναζισμό, μίλησε στη δήλωσή του μετά την παρέλασε στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Μίλησε επίσης για την ανάγκη να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να κάνουμε την Ελλάδα όπως της αξίζει.

Μπακογιάννης: Να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας μια πόλη που να τους αξίζει

«Τέτοια μέρα συνήθως όλοι κάνουμε πομπώδεις, ξύλινες δηλώσεις. Εγώ θέλω να πω κάτι στα παιδιά που τόσο όμορφα έκαναν παρέλαση σήμερα. Δεν τους ανήκει μόνο το χθες, τους ανήκει το αύριο, τους ανήκει το μέλλον είπε στην δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης: «Αυτά τα παιδιά αξίζουν τα καλύτερα. Και θα είναι υπερήφανα τα εγγόνια τους για αυτά, όπως κι αυτά είναι υπερήφανα για τους παππούδες τους. Αρκεί όλοι εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας. Να τα αγκαλιάσουμε, να τα πλαισιώσουμε, να τα στηρίξουμε και επιτέλους να τους διασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες και ικανές προϋποθέσεις για μια πόλη που να τους αξίζει.» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, εκ μέρους της Βουλής ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Παναγιώτης Ρήγας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Ζέφη Δημαδάμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ