today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Κ.Χατζηδάκης: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρίζει το πρωτογενές πλεόνασμα πολιτικού θράσους

Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, πιο πολύ από το πρωτογενές πλεόνασμα της Οικονομίας, που λέει ότι άφησε, τους χαρακτηρίζει το πρωτογενές πλεόνασμα πολιτικού θράσους και αλαζονείας, σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο ότι δεν υπήρχε ούτε ίχνος αυτοκριτικής τρεις μήνες μετά τις εκλογές, ήταν κυρίως αυτό το εισαγγελικό ύφος του κ. Τσίπρα το οποίο προσβάλει την νοημοσύνη του μέσου Έλληνα πολίτη.

“Ο κ. Τσίπρας, πιστεύει ότι τα έκανε καλά και του χρωστάει ο λαός. Όχι δεν σας χρωστάει ο λαός. Εσείς χρωστάτε στον λαό. Χρωστάτε μια συγγνώμη για τα ψέματα που είπατε, για την οπισθοδρόμηση που φέρατε την χώρα για την πανθομολογούμενη αποτυχία σας. Κι αν βρείτε το θάρρος να πείτε αυτή τη συγγνώμη μπορεί ο κόσμος να σας ακούσει, διαφορετικά θα μείνετε για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση”, είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, αφού κατηγόρησε τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ότι μιλούν σήμερα με ύφος εισαγγελέων, είπε πως ξέχασαν να που πουν κάτι πολύ βασικό: “Ότι ενώ πήγαιναν τόσο καλά, έχασαν τις εκλογές. Αυτό θυμίζει το η εγχείριση πέτυχε ο ασθενής απεβίωσε”. “Κάποιοι λόγοι θα υπήρχαν. Κι επιτέλους από το να κουνάτε το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση των 100 ημερών κοιτάξτε τους εαυτούς σας. Λίγη πολιτική σεμνότητα δεν βλάπτει. Δείτε τα λάθη σας. Οφείλετε τουλάχιστον στους ψηφοφόρους σας να έχετε στοιχειώδη πολιτική υπευθυνότητα”, είπε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ξεκίνησε την απάντησή του προς τον κ. Τσίπρα λέγοντας πως θεώρησε μείζον αμάρτημα της ΝΔ ότι είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα και προσέθεσε “Δεν υπάρχει λόγος να κουράζεστε. Ναι είμαστε φιλικοί στην επιχειρηματικότητα γιατί την θεωρούμε μοχλό για την ανάπτυξη της Οικονομίας. Εσείς μόνο στα δικά σας δόγματα θεωρούσατε ότι μπορούσαν να υπάρξουν επενδύσεις χωρίς επενδυτές και εργαζόμενοι χωρίς επιχειρηματίες. Εμείς με την ψήφο του ελληνικού λαού κάνουμε αυτή τη στροφή που είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει μπροστά η χώρα. Και επειδή δεν μπορείτε να αντιληφθείτε αυτό το πνεύμα θεωρείτε ότι κάνουμε χάρες”, ανέφερε.

Για Μαρινάκη

Αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός για εξυπηρέτηση επειχειρηματικών συμφερόντων: “Εσείς λοιπόν που δεν κάνατε χάρες στον κ. Μαρινάκη, εσείς δεν δώσατε στον κ. Μαρινάκη στον διαγωνισμό που κατέπεσε στο ΣτΕ κανάλι που το ανακοινώσατε περιχαρείς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης, όπως ο ίδιος έχει πει και δεν έχει διαψευστεί, μπαινόβγαινε στο Μαξίμου κάθε τρεις και λίγο;. Τότε δεν σας πείραζε ο κ. Μαρινάκης, δεν ήταν συνδεδεμένος με αυτά που τον συνδέετε, τώρα τα θυμηθήκατε. Θέλετε και τα μονά και τα ζυγά δικά σας. Ε λοιπόν ο κόσμος βλέπει, ξέρει και κρίνει. Αλλά δεν πρόκειται να σας χαριζόμαστε”.

Για ανάπτυξη

Δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας είπε, μιλώντας για την οικονομική λογική αυτού του νομοσχεδίου ότι θυμίζει γιατί έπεσε έξω η Ελλάδα, ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε: “Γι αυτό υιοθετήσατε 29 φόρους στα τέσσερα χρόνια που μείνατε στην εξουσία και γι αυτό είχατε φέρει νομοσχέδιο με το οποίο καταργήσατε προηγούμενο δικό μας, το οποίο προέβλεπε εν πολλοίς, αυτά από το 2014 κι αν έμενε η οριζόντια απλούστευση της αδειοδότησης σε όλους τους τομείς και δεν την περιορίζατε μόνο σε τρεις, σήμερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για την ανάπτυξη για την ανεργία και για τις προοπτικές των νέων ανθρώπων;”.

“Βγάλτε άκρη. Είναι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ αυτά που υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, ήρθε σήμερα με μια πολύ παράξενη οικονομική και πολιτική αντίληψη να μας κουνήσει το δάχτυλο και να μας πει πως ήταν όλα ήταν καλά τα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ήταν καλά διότι μεταξύ των άλλων ιδρύσατε την Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία είναι ένα πουκάμισο αδειανό, η μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΜ και ήρθε ο κ. Τσίπρας σήμερα να κομπάσει για το μεγάλο του κατόρθωμα. Ξέχασε να μας πει ότι το χάσμα που διείπε την Ελλάδα με τις χώρες της ΕΕ οικονομικά από πλευράς ΑΕΠ διευρύνθηκε διότι κοιτάζαμε με τα κιάλια την πρόοδο της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου” είπε επίσης σχολιάζοντας σχετική αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι τελείωσαν τα μνημόνια.. Μάλλον εγώ ζω σε οπτασία γιατί αυτές τις ημέρες διαπραγματευόμαστε για να κλείσει το καινούργιο review με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους άλλους θεσμούς. Κάνω συναντήσεις για την ΔΕΗ και τα ενεργειακά. Γιατί τις κάνουμε αυτές τις συναντήσεις άραγε αν η χώρα είναι απελευθερωμένη από την Τρόικα; Από χόμπυ;” αναρωτήθηκε εξάλλου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Εργασιακά – Ενεργειακά

 

Σχετικώς με επιμέρους αναφορές του κ. Τσίπρα για τα εργασιακά και τα ενεργειακά ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε:

– Θυμήθηκε ότι είναι εναντίον των μεταλλευτικών επιχειρήσεων οι οποίες συμβάλλουν στο ΑΕΠ της χώρας και εμείς προφανώς θεωρούμε ότι συμβάλουν στην ανάπτυξη. “Δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε. Εσείς έχετε το παγκόσμιο ρεκόρ στη Βουλή, διότι φέραμε την δική σας σύμβαση για τους υδρογονάνθρακες χωρίς να αλλάξουμε ούτε ένα κόμμα, που είχατε υπογράψει λίγες μέρες πριν τις εκλογές κι εσείς αφήνοντάς μας όλους εμβρόντητους, αρνηθήκατε να την ψηφίσετε. Ε, λοιπόν δεν έχουμε αυτή την πολιτική εμείς, δεν έχουμε σημαία ευκαιρίας, είμαστε σταθερά υπέρ της επιχειρηματικότητας γιατί την θεωρούμε προϋπόθεση για να πάει μπροστά η χώρα” προσέθεσε.

– Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σαν ο αδικημένος των Μίντια. Πώς όμως δικαιολογείται να πέφτουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίγουν νέες εφημερίδες και ιστοσελίδες που υποστήριζαν την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ; “Ήταν σύμπτωση ή αστοχία της φύσης; Ή μήπως δεν είστε τόσο αθώοι όσο υποστηρίζετε; Νομίζετε ότι θα καθόμαστε να σιωπούμε, να ακούμε αυτή την επίδειξη πολιτικού θράσους και να μην απαντάμε;” ρώτησε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

– Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε έναν Αρμαγεδώνα στα εργασιακά, είπε ότι θα μειωθούν οι αμοιβές στα ξενοδοχεία. Γράψτε το λοιπόν: Δεν θα μειωθούν οι αμοιβές στα ξενοδοχεία. Και οι καλύτεροι μάρτυρες θα είναι οι εργαζόμενοι. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε τεχνητή σύγχυση για μονάδες οι οποίες είναι σε πτωχευτική η προπτωχευτική διαδικασία. Τί θέλετε να τους δώσουμε μια σπρωξιά να πέσουν στον γκρεμό μαζί με τους εργαζόμενους; Γι αυτό προβλέπουμε αυτές τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και μάλιστα με την ρητή πρόβλεψη ότι πρέπει να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στην διαστρέβλωση. “Κι επιτέλους, έγιναν εκλογές. Ποιόν ψήφισε η πλειοψηφία των εργαζόμενων. Εσάς ή εμάς; Εμάς. Διότι αφού σας δοκίμασαν είδαν ότι η πουτίγκα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πικρή. Οι εργαζόμενοι θέλουν έργα κι όχι λόγια. Και ξέρουν ότι για να πάει μπροστά η χώρα χρειάζονται επενδύσεις. Αυτό είναι το Α και το Ω τώρα αν εσείς μένετε με αυτή την ανάγνωση της ιστορίας και της οικονομίας είναι πρόβλημά σας αλλά δεν θα γίνει πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών” κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ