today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Έπαρση της σημαίας του ΟΗΕ στην Ακρόπολη (Φωτογραφίες)

Με έπαρση της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών στον Βράχο της Ακρόπολη και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα εορτάστηκε σήμερα, 24 Οκτωβρίου, από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, η επέτειος των 74 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού στις 24 Οκτωβρίου 1945.

Εκ μέρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, χαιρετισμό απηύθυνε ο συντονιστής του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης του ΟΗΕ για το Περιβάλλον – Γραμματεία Σύμβασης της Βαρκελώνης, Γκαετάνο Λεόνε. Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

ΑΠΕ

Αναμεταδίδοντας το μήνυμα του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο κ. Λεόνε σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη εργάζονται για μία δίκαιη παγκοσμιοποίηση και θαρραλέα δράση για το κλίμα. Προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων, αγωνίζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και προσφέρουν βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις.

ΑΠΕ

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι τα Ηνωμένα Εθνη για 74 χρόνια επιτελούν την αποστολή τους με συνέπεια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή που καλούνται να διαδραματίσουν στη διαχείριση των αντιξοοτήτων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και επισήμανε την ανάγκη συμπράξεων με τα Ηνωμένα Εθνη. Σε συνεργασία με τον ΟΗΕ επιδιώκει και η Περιφέρεια Αττικής να διαχειριστεί την κλιματική αλλαγή και τα θέματα περιβάλλοντος.

ΑΠΕ

Σε κατάθεση στεφάνων προχώρησαν στελέχη των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ των οποίων ο Γκαετάνο Λεόνε, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Σπύρος Κοκκινάκης, ο διευθυντής της Δ1 Δ/νσης (ΟΗΕ) του υπουργείου Εσωτερικών, Ανδρέας Παπαδάκης, ο βουλευτής Αθανάσιος Μπούρας εκ μέρους της Βουλής και του Ευρωκοινοβουλίου και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ