today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Νετανιάχου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου συζήτησαν το ενδεχόμενο να δοθεί χάρη στην αμερικανο-ισραηλινή Ναάμα Ισασχάρ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας που είχαν σήμερα, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.

Ο Νετανιάχου είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο Πούτιν να δοθεί χάρη στην 25χρονη Οσασχάρ η οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 7-1/2 ετών για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι εάν το αίτημα των ισραηλινών αρχών για την Οσασχάρ φθάσει στη Μόσχα, θα εξετασθεί από τον αρχηγό του ρωσικού κράτους ο οποίος και θα αποφασίσει.

Η ηλικίας 25 ετών Ναάμα Ισασχάρ συνελήφθη στις 9 Απριλίου στο αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας, στο τμήμα τράνζιτ -προερχόμενη από το Νέο Δελχί με προορισμό το Τελ-Αβίβ- όπου περίμενε την πτήση της χωρίς να εγκαταλείψει την ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου. Την αποσκευή της άρχισε να μυρίζει ο σκύλος της δίωξης ναρκωτικών του αεροδρομίου, ενώ οι τελωνειακοί υπάλληλοι του τμήματος δίωξης ναρκωτικών βρήκαν στο σακίδιο της ποσότητα 9,6 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης η Ρωσία ασκούσε το τελευταίο διάστημα πιέσεις στο Ισραήλ να απελευθερώσει τον Αλεξέι Μπουρκόφ, έναν Ρώσο χάκερ που πρόκειται να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με αντάλλαγμα να αφεθεί ελεύθερη η αμερικανο- ισραηλινή Ναάμα Ισασχάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ