Αυξήθηκε ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων μέσα σε 1 χρόνο

Ο αριθμός των Ρώσων των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια έφθασε μέσα σ’ ένα χρόνο από τα 74 στα 110 άτομα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η τράπεζα Credit Suisse, τα στοιχεία της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

«Παρά το χαμηλό επίπεδο ευημερίας που υπάρχει στη χώρα, σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, στην Ρωσία σήμερα υπάρχουν 110 δισεκατομμυριούχοι» αναφέρεται στην έκθεση. Εκτός των άλλων, η Ρωσία κατέλαβε την 9η θέση ως προς τους δείκτες αύξησης των πλουσιοτέρων ανθρώπων, καθώς 3120 άνθρωποι στην Ρωσία κατόρθωσαν να έχουν περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse στη Ρωσία υπάρχουν 246.000 εκατομμυριούχοι σε δολάρια, ενώ 264 άτομα συμπεριλαμβάνονται στο 1% των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου.

Οι συντάκτες της έρευνας επισημαίνουν ότι ο πλούτος στην Ρωσία είναι κατανεμημένος ανισομερώς καθώς το 83% του πλούτου βρίσκεται στα χέρια του 10% των πιο πλούσιων Ρώσων.