today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Διαμαρτυρία στην τούρκικη πρεσβεία για την εισβολή στη Συρία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις στην πρεσβεία της Τουρκίας ενάντια στην τουρκική εισβολή, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία.

Συμμετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη). Στο ψήφισμα, που εξέδωσαν οι συγκεντρωμένοι, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι η πρόσφατη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις «μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο επιθέσεων σε άλλους λαούς, μέσω της αναβάθμισης και επέκτασης των υπαρχόντων βάσεων, στρατηγείων, υποδομών και μέσω της δημιουργίας νέων σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα». Την ίδια ώρα, η Ελλάδα μετατρέπεται σε «μαγνήτη επιθέσεων σε επικείμενη πολεμική σύγκρουση, βάζοντας το λαό σε θανάσιμους κινδύνους», επισημαίνουν.

Καλούν τον κόσμο να «δυναμώσει την οργανωμένη πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά» και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο συριακό λαό, αλλά και στο λαό της Τουρκίας, που αντιστέκεται και καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ