today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Π.Πολάκης: Στη βουλή μας έχουν και καπνίζουμε σε μια στρούγκα…

Για τον αντικαπνιστικό νόμο διαμαρτυρήθηκε ο Παύλος Πολάκης κάνοντας μάλιστα… παράπονα για τον χώρο που έχει διαθέσει η Βουλή στους καπνίζοντες. Προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δικαιολογήσει το τσιγάρο που άναψε, προ ετών, εντός του Υπουργείου Υγείας ο βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ είπε «πασάρατε μια φωτογραφία με εμένα να καπνίζω» και ωυποστήριξε πως η λήψη έγινε μετά από σύσκεψη ωρών με εκπροσώπους εταιριών, οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε μεγάλες μειώσεις των τιμών τους.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για υποκρισία  λέγοντας ότι η Κυβέρνηση αν ήθελε να εμφανιστεί ριζοσπαστική, θα έβαζε ειδικό μάθημα στα σχολεία. «Να, εδώ, στη Βουλή, οι μισοί είναι πιο φανατικοί καπνιστές από εμένα και μας υποχρέωσε ο κ. Τασούλας να καπνίζουμε στην στρούγκα, σ’ έναν εξώστη όπου μαζεύονται 40 άτομα και το λέτε αυτό διαφύλαξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Για να καταλάβετε την υποκρισία και την κακομοιριά», ανέφερε.

«Εγώ, από τότε που γεννήθηκαν οι κόρες μου, δεν καπνίζω στο σπίτι», είπε και έκανε λόγο για δολοφονία χαρακτήρων. «Άντε να πείτε στους αστυνομικούς που γυρνάνε στα χωριά να κόβουν πρόστιμα, δεν αλλάζει αυτό, χρειάζεται μια ολόκληρη γενιά», είπε και αναφέρθηκε στις κινήσεις της Βουλής προκειμένου να εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ