Ν.Κεραμέως για σημαιοφόρους: Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα υπέρ της προσπάθειας και όχι της τύχης

247
ΑΠΕ

Την Τρίτη ψηφίζεται στη Βουλή η διάταξη που επαναφέρει την επιλογή των σημαιοφόρων στα σχολεία από τους άριστους και όχι μέσω κλήρωσης.

«Το βασικό είναι ότι θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα υπέρ της προσπάθειας και όχι της τύχης» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ερωτηθείσα για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ η κυρία Κεραμέως εξήγησε για την «αυτονόητη ρύθμιση προκειμένου να υπάρχει ένας συγκεκριμένος ορίζοντας ολοκλήρωσης σπουδών» ότι αυτή αφορά «όχι τους νυν φοιτητές – για τους οποίους θα υπάρχουν μεταβατικές ρυθμίσεις αλλά για τους νεοεισερχόμενους για να περάσουμε ένα μήνυμα πειθαρχίας στη ζωή των νέων».

Όσον αφορά τα 12,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν την Παρασκευή ως έκτακτη επιχορήγηση σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι «δόθηκαν για να καλυφθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές».

Προανήγγειλε, δε, ότι «εξετάζουμε συνολικά το πλαίσιο της χρηματοδότησης των ΑΕΙ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων».

Στην ερώτηση ακροάτριας για το ποσοστό εισαγωγής στις πανελλαδικές του 2020 μαθητών που έδωσαν φέτος εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας αρχικά επισήμανε ότι «αυτοι οι οποίοι έδωσαν φέτος και θα δώσουν του χρόνου θα έχουν επιλογή με πιο σύστημα θα δώσουν» προσθέτοντας ότι «το με τι ποσοστό θα έχει να κάνει με το πιο σύστημα θα επιλέξουν οι περισσότεροι».