today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Συρία: Ο Ντ.Τραμπ απειλεί την Τουρκία με «ισχυρές κυρώσεις»

Με νέες κυρώσεις απειλεί ο Αμερικανός πρόεδρος τον Ταγίπ Εντογάν για την στρατιωτική της επιχείρηση στη Βορειοανατολική Συρία, δηλώνοντας ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε μεγάλο βαθμό είναι έτοιμο, ενώ για το θέμα υπάρχει διακομματική συναίνεση.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter τι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον στενό συνεργάτη του στο Κογκρέσο Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, αλλά και την πλευρά των Δημοκρατικών για την επιβολή κυρώσεων. Σημειώνεται ότι ο Γκρέιαμ είχε διαφωνήσει με την απόφαση του Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη ΒΑ Συρία.

“Aσχολούμαστε με τον Λίντσεϊ Γκρέιαμ, και πολλά μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατικών, για την επιβολή ισχυρών κυρώσεων στην Τουρκία. Το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη νομοθεσία. Υπάρχει μεγάλη συναίνεση για αυτό. Η Τουρκία ζήτησε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Μείνετε συντονισμένοι!” ανέφερε στην ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Reuters οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να αποσύρουν περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία “όσο πιο γρήγορα και με ασφάλεια” δήλωσε από πλευράς του ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ