today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Πορεία διαμαρτυρίας Κούρδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έκαψαν τουρκική σημαία

Πορεία διαμαρτυρίας για την τουρκική επίθεση στην Συρία πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας, Κούρδοι κρατώντας πανό και φωτογραφίες του Οτσαλάν και των νεκρών συμπατριωτών τους. Νωρίτερα, σε πορεία στην Θεσσαλονίκη, οι Κούρδοι έκαψαν και μία τουρκική σημαία.

Οι Κούρδοι κάτοικοι της Αθήνας, θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συμπατριώτες τους της Βορειοανατολικής Συρίας που πλήττονται από τις τουρκικές δυνάμεις.

EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία, πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Κούρδοι και μέλη σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εκφράζοντας παράλληλα και την αλληλεγγύη τους στον κουρδικό λαό.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, κινήθηκε επί της οδού Εγνατίας, με τους συμμετέχοντες σε αυτήν να κατεβαίνουν την οδό Αγ. Σοφίας και να κατευθύνονται προς την Τσιμισκή, όπου έκαναν στάση στο αμερικανικό προξενείο και έκαψαν μια φωτογραφία του τούρκου προέδρου.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην πορεία κατευθύνθηκαν στο τουρκικό προξενείο, όπου ήταν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις και αφού φώναξαν συνθήματα όπως “Τρομοκράτη Ερντογάν” και “Σώστε τη Ροζάβα”, επέστρεψαν στη αφετηρία της σημερινής τους κινητοποίησης και έκαψαν μια σημαία της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ