today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Μακρόν: Δεν πρέπει να επιτραπεί μια πολιτική κρίση μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να υπάρξει πολιτική κρίση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την απόρριψη από τους ευρωβουλευτές της υποψηφιότητας της Γαλλίδας Σιλβί Γκουλάρ, της πολιτικού που προτάθηκε από τον Μακρόν για να γίνει Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Ζούμε μια εξαιρετικά σημαντική και ευαίσθητη στιγμή της Ευρώπης. Υπάρχει μια νέα Επιτροπή, ένα νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που συγκροτούνται και που αντιμετωπίζουν και τα δύο μια πολιτική κρίση την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί”, δήλωσε ο Μακρόν.

“Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να έχουμε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Επιτροπή που να μπορεί να προωθεί φιλόδοξα σχέδια”, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί και να παραμείνει μια ευρωπαϊκή πολιτική κρίση”, τόνισε.

Ο Μακρόν έκανε τα σχόλια αυτά την επομένη της απόρριψης της υποψηφιότητας της Σιλβί Γκουλάρ για τη θέση της Επιτρόπου επικεφαλής της πολιτικής για τη Βιομηχανία της ΕΕ.

Είναι η πρώτη φορά που ένας υποψήφιος της Γαλλίας για θέση Ευρωπαίου Επιτρόπου απορρίπτεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τους διορισμούς στη νέα Επιτροπή στις 23 Οκτωβρίου, ώστε να επιτραπεί η έναρξη των καθηκόντων της την 1η Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ