Τράπεζα Πειραιώς: Οι νέες χρηματοδοτήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθούν

85
ΑΠΕ

Με νέα δάνεια που θα προσεγγίσουν τα 4,5 δισ. ευρώ έναντι 4 δισ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος, η Τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει το 2019 επιχειρήσεις και ιδιώτες, υλοποιώντας τη σταθερή δέσμευσή της να υποστηρίζει ολοκληρωμένα την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, προσθέτοντας ότι για το 2020 οι νέες χρηματοδοτήσεις της Τράπεζας Πειραιώς προς τον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθούν περαιτέρω και θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ.

 

Ο κ. Μεγάλου παρουσίασε την πολιτική και τις πρωτοβουλίες της τράπεζας για την ενίσχυση των επενδύσεων και της πραγματικής οικονομίας, μιλώντας σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη.

 

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες επιχειρηματίες από τη Θράκη, ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει επαρκή ρευστότητα, που θα τη διαθέσει στην πραγματική οικονομία με τη μορφή νέων χορηγήσεων, τονίζοντας, μάλιστα, ότι ο λόγος δανείων προς καταθέσεις βρίσκεται σήμερα στο επίπεδο του 85%, κάτι που επιβεβαιώνει την ευχέρειά της να υποστηρίζει χρηματοδοτικά την αγορά και τις επενδύσεις.

 

Ειδικά για τη Θράκη, ο κ. Μεγάλου επισήμανε ότι πρόκειται για μία σημαντική περιοχή για την Τράπεζα Πειραιώς, αφενός διότι κατέχει μερίδιο 40% της αγοράς αφετέρου διότι στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης τόσο ο αγροτικός τομέας όσο και η μεταποίηση εμφανίζουν εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και ισχυρές προοπτικές.

 

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του κ. Μεγάλου στις «πράσινες επενδύσεις», τις οποίες υποστηρίζει η τράπεζα. Όπως είπε, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της χρηματοδοτήσεις «green projects» της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, κάτι που την κατατάσσει ψηλά στη σχετική λίστα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

 

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Έχουμε μία κυβέρνηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις», υπογράμμισε, ενώ ταυτόχρονα εκτίμησε ότι ο στόχος για σταθερή αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης σε ορίζοντα τριετίας είναι απολύτως εφικτός. Ο κ. Χαντζηνικολάου χαρακτήρισε την προσέλκυση επενδύσεων «κλειδί» για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χώρας, τονίζοντας τη στρατηγική θέση της Αλεξανδρούπολης, που της επιτρέπει να εξελιχθεί σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο.

 

Η ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνοδευόμενη από τους Χριστόδουλο Αντωνιάδη (σύμβουλος Διοίκησης), Βασίλη Κουτεντάκη (ανώτ. γενικός διευθυντής), Ελένη Βρεττού (ανώτ. γενική διευθύντρια), Γιώργο Γεωργόπουλο (γεν. διευθυντής), Αντώνη Κατραούρα (αν. γενικός διευθυντής) και τοπικά στελέχη περιόδευσε στο δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των φορέων της περιοχής (αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, πανεπιστήμιο, επιστημονικοί φορείς κ.λπ.) και επισκέφθηκε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το οποίο ανήκει στο δίκτυο των εννέα μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς.