today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ν.Παππάς: Χαμηλά εισοδήματα και μεσαία τάξη θα πληρώσουν τον λογαριασμό Μητσοτάκη

 

Για επιβάρυνση στις τσέπες των χαμηλότερων εισοδημάτων και της μεσαίας τάξης έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. «Χαμηλά εισοδήματα και μεσαία τάξη θα πληρώσουν τον λογαριασμό Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σημείωσε ότι «το ύψος των πλεονασμάτων, το 3,5% δηλαδή σε αντιπαραβολή με το 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί “καρφί”, το οποίο θα μεταφραστεί σε επιβάρυνση για τις τσέπες των χαμηλότερων εισοδημάτων και της μεσαίας τάξης». «Η ΝΔ φουσκώνει τις εκτιμήσεις της ανάπτυξης για να βγει ο προϋπολογισμός» και «το 2,8% που λέει ότι θα φτάσει η ανάπτυξη δεν μπορεί να σταθεί, ειδικά όταν υπάρχει ένα αρνητικό διεθνές περιβάλλον», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, τόνισε ότι «μονάχα ένα 25% των επιχειρήσεων -κι αυτές είναι κυρίως μεγάλες- παρουσιάζει κέρδη, άρα θα ωφεληθεί, ενώ οι υπόλοιπες δεν θα επηρεαστούν από το μέτρο».

Για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή περί σύστασης επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Novartis, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Θα ήταν αλλοπρόσαλλο να ψηφίσουμε μία πρόταση που μας λέει “σκευωρούς”. Η ΝΔ δεν χρειάζεται τις δικές μας ψήφους. Μπορεί να προχωρήσει και να δώσει την ευκαιρία να ακούσει και πάλι ο κόσμος από πρώτο χέρι τι έχει συμβεί σε αυτήν την υπόθεση». «Κάποιοι ενοχλούνται διότι δεν βγαίνει το αφήγημα της συνολικής υποτιθέμενης σκευωρίας», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ