today-is-a-good-day
20 C
Athens

Μειώθηκαν κατά 11% οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου, στη Γερμανία

Αισθητά λιγότεροι ήταν οι άνθρωποι που υπέβαλαν αιτήσεις για να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία τους πρώτους εννιά μήνες της χρονιάς σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Δευτέρα.

Σχεδόν 110.300 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για να τους δοθεί καθεστώς πρόσφυγα ή να τους αναγνωριστεί δικαίωμα ασύλου λόγω των πολιτικών διωγμών που υφίστανται από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, ήτοι αριθμός μειωμένος κατά 11,4% σε σύγκριση με τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2018.

Περίπου το 22% εκ των αιτήσεων αυτών αφορούν παιδιά ηλικίας μικρότερης του ενός έτους, που γεννήθηκαν μετά την άφιξη των γονέων τους στη Γερμανία.

Ο βασικός λόγος της μείωσης είναι το γεγονός πως πολύ λιγότεροι πολίτες χωρών όπου εκτυλίσσονται ένοπλες συρράξεις ή κρίσεις, όπως η Συρία και το Ιράκ, αφίχθησαν στη Γερμανία την περίοδο αυτή.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF) ανακοίνωσε ότι — σε αντίθεση με τη γενική τάση — καταγράφηκε αύξηση των αιτήσεων πολιτών της Τουρκίας.

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου εν αναμονή απόφασης ανέρχονταν σε 54.662 στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι γερμανικές αρχές δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό αιτήσεων ασύλου και των προσφυγών στη δικαιοσύνη εναντίον απορριπτικών αποφάσεων.

Στο αποκορύφωμα της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων στην Ευρώπη, η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015 και το 2016. Πάντως ο αριθμός των αιτήσεων έχει μειωθεί δραστικά έκτοτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ