today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Συνεχίζεται η έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Συνεχίζεται στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων η ενάλια αρχαιολογική έρευνα που είχε διακοπεί μετά το 2017. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη -το οποίο παραχωρεί για τις ανάγκες της έρευνας το πλοίο «Typhoon»-, «στόχος της πολυαναμενόμενης αρχαιολογικής έρευνας που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες είναι η ανέλκυση εντοπισμένων αρχαιοτήτων, η επικαιροποίηση της σχεδιαστικής αποτύπωσης του αρχαιολογικού χώρου και η αξιολόγηση της κατάστασης του περίφημου ναυαγίου, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας δραστηριότητας».

«Η επί χρόνια διευθύντρια της έρευνας δρ. Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, αναλαμβάνει δράση πλαισιωμένη από μια εξαιρετική διεπιστημονική ομάδα Ελλήνων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται καταδυόμενοι αρχαιολόγοι, τεχνικοί δύτες, κινηματογραφιστές, καθώς και τετραμελής ομάδα βαθυκαταδυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος», συνεχίζει η ανακοίνωση του ιδρύματος.

«Πολύτιμος συνεργάτης για την προσεχή ερευνητική εξόρμηση είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το οποίο παραχωρεί για τις ανάγκες της έρευνας το πλοίο “Typhoon”. Ο “Τυφώνας” προσδίδει πλέον άλλη διάσταση στην όλη ερευνητική προσπάθεια καθώς, πέραν του μεγέθους του, έχει τη δυνατότητα να διατηρείται ακίνητος πάνω από οποιοδήποτε σημείο του βυθού, επιτρέποντας στους καταδυόμενους αρχαιολόγους να χρησιμοποιούν σταθερή βάση εξόρμησης ακριβώς επάνω από το αρχαίο ναυάγιο», σημειώνει μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη.

Την αρχαιολογική αποστολή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων στηρίζει για μία ακόμη χρονιά η ωρολογοποιία Hublot και ο δήμος Κυθήρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ