today-is-a-good-day
17 C
Athens

ΚΚΕ: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας κρατά στην Ελλάδα όμηρους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 σήμερα έκανε λόγο για «πολύ μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποδεχθεί την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και κρατούν εδώ όμηρους χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες, κατατρεγμένους ανθρώπους».

«Αυτή η πολιτική που ακολουθεί σήμερα η ΝΔ είναι ακόμα πιο αντιδραστική: Είτε κέντρα κλειστά, είτε στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι το ίδιο άθλια για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν είναι εγκληματίες και δεν ήλθαν για τη χώρα μας, αλλά ήλθαν για να φύγουν από εδώ», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι αν είχαν γίνει αποδεκτές όλες οι ρυθμίσεις για πρόσφυγες και μετανάστες και τους έδιναν άσυλο και έφευγαν από τη χώρα μας και πήγαιναν να συνενωθούν με τις οικογένειές τους θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

«Σήμερα έχουν κλείσει τα σύνορα, η ΕΕ έχει καταργήσει ουσιαστικά τα δικαιώματα των προσφύγων και επιλέγει: “θέλω τόσους, εξειδικευμένους, στείλτε μου”, όπως οι Γερμανοί βιομήχανοι που ζήτησαν και πήραν 800.000 εξειδικευμένους εργάτες» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «οι υπόλοιποι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κέντρα κράτησης, στις φυλακές δηλαδή».

Επίσης, τόνισε πως η αιτία της προσφυγιάς είναι οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις «που κάνουν αυτοί που θέλουν να αρπάξουν και αρπάζουν τις πηγές πλούτου και φέρνουν ένα κόσμο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο Χ. Κατσώτης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που ακολούθησε απέναντι στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, έστρωσε το δρόμο και συνεχίζει τώρα η ΝΔ σε όλους τους τομείς. Και στο θέμα των υδρογονανθράκων όπου το ΚΚΕ προκάλεσε την ονομαστική ψηφοφορία, αλλά και στο αναπτυξιακό και ιδιαίτερα στα εργασιακά δικαιώματα».

Επισήμανε ότι ο Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι «υπάρχουν δεσμεύσεις και πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», δηλαδή, όπως εξήγησε, «αυτό που λένε “βγήκαμε από τα μνημόνια”, βγήκαμε με ένα μνημόνιο διαρκείας έως το 2060, όπου ο λαός θα πληρώνει τα ματωμένα πλεονάσματα για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό του, αλλά του μεγάλου κεφαλαίου».

«Η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο θα τηρήσει τις συμφωνίες, αλλά θα πάρει και μέτρα για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, γι’ αυτό και στέκεται απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, γι’ αυτό και χτυπά το όπλο που έχει η εργατική τάξη να διεκδικεί άλλους όρους αμοιβής και εργασίας, γι’ αυτό και θέλει άκρα του τάφου σιωπή» πρόσθεσε.

«Οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσουν αδρανείς, θα ανασυντάξουν το κίνημα και θα ανατρέψουν αυτή τη πολιτική», υπογράμμισε ο Χ. Κατσώτης.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αυριανή συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ