today-is-a-good-day
19 C
Athens

Την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας προτείνουν Βαρουφάκης-Βελόπουλος

Την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια. «Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας και την εναντίωσή μας στην ιδέα της βουλευτικής ασυλίας. Ήταν προεκλογική μας δέσμευση και παραμένει θέση μας ότι κανένας από εμάς δεν δικαιούται να έχει ασυλία, είτε είμαστε βουλευτές είτε υπουργοί είτε τέως υπουργοί», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι ο λόγος που το ΜέΡΑ 25 έχει αυτή τη θέση είναι ότι την ίδια ώρα που υφίσταται βουλευτική ασυλία, οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι στη βροχή μηνύσεων.

Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας τάχθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Επισήμανε, δε, ότι καταγγέλλουν την βουλευτική ασυλία πολιτικά πρόσωπα, όταν είναι στην αντιπολίτευση αλλά είναι θέμα που το ξεχνούν όταν είναι στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βελόπουλος είπε πως η Ελληνική Λύση θα καταψηφίσει ειδικά το αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Κυρανάκη. « βουλευτής δεν θα μπορεί να μιλάει ελεύθερα; Και θα βγαίνει ο κάθε κύριος Δημητράς, που εκπροσωπεί ένα φορέα που δεν υπάρχει, όπως είναι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι που έχει καταγγελθεί από το 2007 για παρατυπίες και οικονομικά σκάνδαλα και ο πρόεδρος του μπήκε φυλακή;» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ