today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Με απώλειες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μία ημέρα αφού καταγράφηκε η χειρότερη ημερήσια επίδοση από τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς δόθηκε στις ΗΠΑ το ‘πράσινο φως’ να επιβάλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα, αν και οι απώλειες των αγορών ήταν πιο περιορισμένες καθώς η λίστα με τα προϊόντα ήταν μικρότερη της αρχικής.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλουν δασμούς 10% στα ευρωπαϊκής κατασκευής αεροσκάφη Airbus και 25% στο γαλλικό κρασί, το σκοτσέζικο και το ιρλανδικό ουίσκι και σε τυριά από όλη την Ευρώπη ως ποινή για αθέμιτες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία. Ωστόσο, η μετοχή της Airbus σημείωσε άλμα 3,5%, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή πτώση του 2%, καθώς κάποια εξαρτήματα της Airbus έμειναν εκτός της νέας αμερικανικής λίστας.

Ο δείκτης των blue-chip στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 0,3%, βρίσκοντας στήριξη στις μετοχές των εταιριών προϊόντων πολυτελείας, που επίσης αφαιρέθηκαν από τη νέα λίστα των δασμών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωση πτώση 0,04%. Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παραμένει σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ