today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Με αυτά τα app θα «γλιτώσεις» σήμερα το μποτιλιάρισμα

Τα έχεις. Απλά χρησιμοποίησέ τα για να γλιτώσεις – σήμερα τουλάχιστον – την κίνηση! Μιλάμε φυσικά για τις εφαρμογές – χάρτες – που βρίσκονται σε όλα τα Smartphone και η χρήση τους είναι δωρεάν.

Έχοντας ως δεδομένο ότι οι περισσότεροι πλέον έχουμε – τουλάχιστον – ένα κινητό (Smartphone) στην κατοχή μας, ενώ στους δόμους, τόσο της πρωτεύουσας, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, κυκλοφορούν πλέον και αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες αιχμής, τότε ίσως θα πρέπει να γίνουμε λίγο εξυπνότεροι και να εκμεταλλευτούμε την τεχνολογία που έχουμε στην διάθεση μας.

Google maps

Χρησιμοποιώντας το Google maps, την πιο διαδομένη ίσως εφαρμογή στα Smartphone σήμερα, ο χρήστης μπορεί να δει τους δρόμους εκείνους που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση και να τους αποφύγει, ενώ παράλληλα η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει πλήθος πληροφοριών που φυσικά «αλιεύει» από τους χρήστες, δηλαδή εμάς!

Σημειώνεται πως η εφαρμογή Google Maps είναι προ-εγκατεστημένη σε όλα τα Android τηλέφωνα, αλλά λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά και σε άλλα περιβάλλοντα, όπως το λειτουργικό της Apple.

Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης παρέχει επίσης – σε πολλές περιπτώσεις – και προσωποποιημένες πληροφορίες τις οποίες ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει προκειμένου να βελτιώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση η τεχνολογία που παρέχει η  Google , μέσω του Google Maps, αποτελεί την βάση στην οποία στηρίζονται οι περισσότερες εφαρμογές των Smartphone που βρίσκονται σήμερα διαθέσιμες προς χρήση.

Waze

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Waze, που αποτελεί προϊόν ισραηλινής Startup εταιρείας και η οποία χρησιμοποιεί χάρτες και πληροφορίες (όχι όλες) του Google Maps, δίνοντας ωστόσο την δυνατότητα στους Wazers να μοιραστούν (μέσα από την εφαρμογή και σε πραγματικό χρόνο) ότι συμβαίνει στους δρόμους.

Παράλληλα η συγκεκριμένη εφαρμογή, έχοντας ως «πηγή» τα δεδομένα των χρηστών της, μπορεί και σου «λέει» και εναλλακτικές διαδρομές. Η πληροφορία αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη όχι μόνο σε ημέρες όπως η σημερινή, αλλά και γενικότερα στην καθημερινότητα ενός σύγχρονου ανθρώπου που χρησιμοποιεί την εφαρμογή αυτή.

Maps

Η εφαρμογή Maps βρίσκεται προ-εγκατεστημένη σε όλα τα iPhone και παρέχει με την σειρά της πλήθος πληροφορίων, όπως αυτή της Google. Οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone την χρησιμοποιούν, καθώς διασυνδέεται με όλες τις συσκευές της Apple παρέχοντας έτσι σημαντική διευκόλυνση στην καθημερινότητα τους.

Tips

Η χρήση των συγκεκριμένων εφαρμογών και πανομοιότυπων σε ημέρες όπως η σημερινή μπορεί να διευκολύνει πολύ μια δύσκολη κατάσταση στους δρόμους των πόλεων και ειδικά πόλεων με τα χαρακτηριστικά της Αθήνας.

Sourceemea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ