Α.Τσίπρας: Δυσανεξία Μητσοτάκη στις απεργίες και καθεστωτική νοοτροπία…

ΑΠΕ

Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την ανάρτηση στο Facebook του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν, ανέφερε ο κ. Τσίπρας στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του, σχολίασε την απεργιακή κινητοποίηση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Τσίπρα:

«Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα. Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία. Όλα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας. Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δε θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί. Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός…».