today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Πρόταση του Α.Τζιτζικώστα στη Google να θεσπίσει ως Doodle τον Λευκό Πύργο

Πρόταση στη Google να θεσπίσει από το 2020 ως Doodle για την 26η Οκτωβρίου το σύμβολο του Λευκού Πύργου, τιμώντας με το δικό της τρόπο την ημέρα της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.
Η Google στη Silicon Valley στην Καλιφόρνια ήταν ο πρώτος σταθμός της επιχειρηματικής αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον κ.Τζιτζικώστα. Η επίσκεψη έκλεισε με την εκδήλωση της Περιφέρειας, της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, «Discover Greece», στο hub καινοτομίας «360 Lab» του Σαν Φρανσίσκο.
Τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Google, από Έλληνες που εργάζονται στον τεχνολογικό κολοσσό και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας μιας εταιρίας, το εργασιακό περιβάλλον της οποίας, όπως τόνισαν, θεωρείται από τα καλύτερα στον πλανήτη.
Ο κ.Τζιτζικώστας δήλωσε το θαυμασμό του προς τους Έλληνες εργαζόμενους, οι οποίοι διαπρέπουν σε μία από τις κορυφαίες εταιρίες του κόσμου και πρότεινε να θεσπιστεί ως Doodle για την 26η Οκτωβρίου ο Λευκός Πύργος (σ.σ. τα doodle είναι τα γραφικά που εμφανίζονται καθημερινά στην κορυφή της ιστοσελίδα της Google με θέμα εμπνευσμένο από την επικαιρότητα ή από ιστορικά γεγονότα εκάστης ημέρας).
Τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα και καινοτομίες της Google και να ενημερωθούν από στελέχη της επιχείρησης για τις δυνατότητες που θα έχουν τα επόμενα χρόνια οι χρήστες της σε όλο τον κόσμο.
Στην επίσκεψη στη Google στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν το μηχανισμό υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί στην Περιφέρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ