today-is-a-good-day
17.5 C
Athens

Μ.Σενετάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τις συμφωνίες για τους υδρογονάνθρακες που εκείνος υπέγραψε

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί την κοινή λογική», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο εισηγητής της ΝΔ στις κυρώσεις των συμβάσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, Μάξιμος Σενετάκης, σχολιάζοντας την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσει «παρών» στις συμβάσεις.

«Είναι οι συμφωνίες που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο και Ιούνιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και δυτικά της Κρήτης. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς εδώ να δει την πολυπόθητη εθνική συναίνεση να πραγματοποιείται. Όμως αντί ο ΣΥΡΙΖΑ, που τις διαπραγματεύτηκε και τις υπέγραψε, να τις υπερψηφίσει και αυτός, μας είπε ότι έχει επιφυλάξεις. Μας είπε ότι δήθεν άλλαξαν οι συνθήκες και οι συμφωνίες θα οδηγήσουν σε ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και για αυτό το ξεπούλημα φυσικά δεν θα είναι υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ που τις υπέγραψε, αλλά εμείς που τις φέρνουμε για κύρωση. Κάτι χάνουμε εδώ, κάτι δεν κολλάει», σημείωσε ο κ. Σενετάκης.

Απευθυνόμενος, δε, στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Προκαλείτε την κοινή λογική και προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας. Θα σας θυμίσω ότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, που υποτίθεται ότι εμείς μεθοδεύουμε και αλλάζει δήθεν τις συνθήκες και δήθεν οδηγεί σε ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου, είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις του δικού σας μνημονίου, του τρίτου μνημονίου, του μνημονίου Τσίπρα. Δηλαδή, αν μιλάμε σήμερα για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, αυτό δεν είναι φήμη, είναι συμβατική υποχρέωση, που εσείς υπογράψατε. Και έχετε το θράσος να κατηγορείτε εμάς ότι μεθοδεύουμε την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και προχωράμε σε ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ