today-is-a-good-day
19 C
Athens

Συγχαρητήρια ξένων ηγετών προς τον Κουρτς για τη νίκη του στις εκλογές

Για την «σαφή νίκη» του Λαϊκού Κόμματος του οποίου ηγείται, στις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, συγχαίρει τον πρώην καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς με σημερινή ανακοίνωσή του, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι Αυστριακές και οι Αυστριακοί, σου δώρισαν αυτή την Κυριακή των εκλογών την εμπιστοσύνη τους».

Ταυτόχρονα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εκφράζοντας τις προσδοκίες του για τον Σεμπάστιαν Κουρτς – και υπονοώντας προφανώς τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό του πρώην καγκελάριου με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων – του εύχεται καλή επιτυχία για το σχηματισμό μίας «σταθερής κυβέρνησης με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Για τις επικείμενες κοινές προκλήσεις η Ευρωπαϊκή Ένωσή μας χρειάζεται μία ισχυρή αυστριακή φωνή».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, συγχαίροντας τον Σεμπάστιαν Κουρτς και το κόμμα του για την χθεσινή εκλογική νίκη, τονίζει ότι «ο συνδυασμός από μέρους σας του σύγχρονου με την παράδοση, ενθουσιάζει τους ανθρώπους».

Συγχαρητήρια στον πρώην – και πιθανότατα νέο – καγκελάριο, φθάνουν και από τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν πρόεδρο της επιτροπής Συντάγματος του Ευρωκοινοβουλίου, τον Ιταλό συντηρητικό Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά ότι «για μία ακόμη φορά θριαμβεύουν οι φιλελεύθερες, δημοκρατικές και χριστιανικές αξίες της Ευρώπης».

Ήδη χθες βράδυ, από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Αυστριακός επίτροπος Γιοχάνες Χαν, είχε εκφράσει τη χαρά του για το γεγονός ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα έφερε μία σταθερή, φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία», ενώ διαμήνυε την πεποίθησή του πως «ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ως μελλοντικός καγκελάριος, θα έχει, όπως και νωρίτερα, πολύ ενεργή παρουσία στην πολιτική της ΕΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ