today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σχέδιο αντιμετώπισης μιας νέας προσφυγικής κρίσης καταρτίζει ο δήμος Αθηναίων

Ολοκληρωμένη πρόταση συγκρότησης μηχανισμού για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης νέας προσφυγικής κρίσης , εξαιτίας της αύξησης των προσφυγικών -μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας , καταρτίζει και θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Αθηναίων.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος , Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που είναι σ΄εξέλιξη.Ο κ. Μπακογιάννης , υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων «πρέπει να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια» και να είναι « στην πρώτη γραμμή». Όπως και ήταν ,υπενθύμισε , τα προηγούμενα χρόνια . Επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπήρξαν « πολύ μεγάλες κοινωνικές συνέπειες» με « ορατό το κίνδυνο οι κάτοικοι περιοχών της που έχουν τέτοιες δομές , να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι».

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι « δεν τιμά κανένα» η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και επείγει ο απεγκλωβισμός και μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα « στη βάση της αναλογικότητας». Στο θέμα αυτό είπε , « είναι πολύ εύκολο να διχαστούμε , να πολωθούμε ,ο καθένας να εκφράσει τις ιδεοληπτικές ή ιδεολογικές του ανησυχίες» .Όμως « πάνω απ΄όλα» , πρόσθεσε , « έχει να κάνει με το σεβασμό στον άνθρωπο , την αλληλεγγύη , όλα αυτά που διαχρονικά εκφράζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ταυτίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ