today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Τους νέους βουλευτές καλεί σε συνάντηση ο Πρωθυπουργός

Τους νεοκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ θα υποδεχθεί στο Μάξιμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του με τη νεότερη γενιά στελεχών του κόμματος αλλά και για να πληροφορηθεί ποια είναι η εικόνα που έχει η βάση της ΝΔ για τις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του.

Η συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα το απόγευμα και η πρόσκληση εστάλη από τον Μιχάλη Μπεκίρη, διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Και είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός της ΝΔ, καλεί στο Μαξίμου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τους νέους βουλευτές για τέτοιου τύπου συζήτηση αλλά και ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της επικαιρότητας.

Του Κώστα Πασίση

Σημειώνεται ότι μια ανάλογη κίνηση, αλλά σε πιο δύσκολους καιρούς είχε κάνει και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είχε παραθέσει δείπνο σε ταβέρνα της Κηφισιάς.
Βασική επιδίωξη του είναι μιλήσουν όλοι οι βουλευτές ώστε να διαμορφωθεί μια συνολική άποψη για τα θέματα που θέτει η βάση του κόμματος αλλά και πως βλέπουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν θέματα αιχμής, όπως είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, υπό το πρίσμα της διαχείρισης του καυτού αυτού θέματος, από πλευράς ΝΔ αλλά και της Novartis, με δεδομένο ότι ήταν ένα από τα ζητήματα αιχμής της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να μάθει την άποψη των οργανωμένων νεοδημοκρατών για το χειρισμό αυτών των θεμάτων.
Πληροφορίες από στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη βάση του κόμματος, που τον οδήγησε στην ηγεσία της ΝΔ, όπως και με όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει μια φορά το μήνα να πραγματοποιεί επισκέψεις στην Περιφέρεια, με στόχο να μη χάσει την επαφή του με τους πολίτες, ένα λάθος που έκαναν πολλοί εκ των προκατόχων του.

Ο Πρωθυπουργός θα ακούσει τους βουλευτές του, αλλά παράλληλα θα τους ζητήσει να στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης και να βρίσκονται καθημερινά στη Βουλή, ώστε να αποφευχθεί η αλγεινή εικόνα των άδειων εδράνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ