today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΓΣΕΕ: Να ληφθούν μέτρα προστασίας των θιγόμενων εργαζομένων από την πτώχευση της Thomas Cook

Επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού, απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους από την πτώχευση της Thomas Cook.

Η Συνομοσπονδία ζητάει μεταξύ άλλων, τη λεπτομερή καταγραφή των επιχειρήσεων που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τον βρετανικό τουριστικό κολοσσό, ο οποίος κατέρρευσε, απαιτώντας, παράλληλα, τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από αυτήν την εξέλιξη. Στην επιστολή, γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα στοχευμένων μέτρων προστασίας των αναγκών διαβίωσης των θιγόμενων εργαζομένων, των ασφαλιστικών αξιώσεών τους, καθώς και της εξασφάλισης της επιδότησης ανεργίας, υπό το πρίσμα, μάλιστα, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων βίαιης διακοπής της εποχικής απασχόλησής τους.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η πτώχευση της Thomas Cook, με ολοένα αυξανόμενο αντίκτυπο, οφείλει να απασχολήσει και τη χώρα μας ως προς την ισόρροπη άμβλυνση των συνεπειών της όχι μόνο σε επίπεδο ιδιόκτητων ή συνδεδεμένων τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστών, αλλά και στο επίπεδο της προστασίας των θιγόμενων εργαζομένων.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού, της αρμόδιας κλαδικής οργάνωσης μέλους της και απαιτεί από την κυβέρνηση ουσιαστικές και άμεσες λύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ