today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Ο Τράμπ και η νέα προσπάθεια εξόντωσης της φωνής του πατριωτισμού! – Γράφει ο Δ. Απόκης

“Το μέλλον δεν ανήκει στους (υποστηρικτές) της παγκοσμιοποίησης, το μέλλον ανήκει στους πατριώτες, το μέλλον ανήκει σε κυρίαρχα και ανεξάρτητα έθνη.”

Ντόναλντ Τράμπ, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ηνωμένα Έθνη, 24/09/2019.

Αυτή η δήλωση στην προχθεσινή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είναι κομβικής σημασίας και σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά από μια ακόμη ολομέτωπη επίθεση του Ντόναλντ Τράμπ εναντίον του συστήματος της διεφθαρμένης παγκοσμιοποίησης, η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την πρότασή της για διεξαγωγή έρευνας με στόχο την παραπομπή του για προδοσία και την αποπομπή του από την Προεδρία. Αμέσως σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και εδώ στην Ελλάδα, άρχισαν οι αναφορές για πολιτικό σεισμό στις ΗΠΑ, για στιγμή Νίξον για τον Τράμπ, και διάφορα τέτοιου είδους ανεύθυνα σχόλια και δήθεν αναλύσεις.

Του Δημήτρη Γ. Απόκη*

Χθες το μεσημέρι όπως είχε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της πρότασης των Δημοκρατικών, ο Πρόεδρος Τράμπ, έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτικό της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον ομόλογό του της Ουκρανίας, στην οποία η Δημοκρατικοί στηρίζουν την κατηγορία της προδοσίας, λόγω της αναφοράς στον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και σημερινό υποψήφιο για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020, Τζό Μπάϊντεν και το γιό του.

Και εκεί είναι που αρχίζει η τραγωδία, διότι διαβάζοντας κανείς το διάλογο των δυο Προέδρων, πραγματικά λυπάται για την κατάντια και τον ξεπεσμό του ιστορικού Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Πρόκειται πραγματικά για αστεία περίπτωση που θα κάνει να τρίζουν τα κόκαλα του Τίπ Ο’ Νήλ, του θρυλικού Δημοκρατικού Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, που θέτοντας το συμφέρον της Αμερικής πάνω από όλα, είχε άψογη συνεργασία με τον επίσης θρυλικό Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, Ρόναλντ Ρεήγκαν. Αυτή την κορυφαία προσωπικότητα του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, έχει σήμερα αντικαταστήσει η πραγματικά τραγική περίπτωση που ακούει στο όνομα Νάνσυ Πελόσι.

Πέρα από τη φαιδρότητα της κατηγορίας, η νυν Πρόεδρος της Βουλής, αντί να θέσει το συμφέρον της χώρας της πάνω από τον μικροκομματισμό, υπέκυψε στην πίεση για παραπομπή, από ακραία στελέχη του κόμματός της, όπως η λάτρης του άκρατου σοσιαλισμού, Οκέζιο Κορτέζ, και άλλοι γραφικοί λάτρεις του Μαδούρο. Γνωρίζει πολύ καλά η κυρία Πελόσι, ότι και να περάσει την πρόταση από τη Βουλή στη 100μελή  Γερουσία που έχουν την πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι, απαιτείται πλειοψηφία 2/3, 67 ψήφων, έτσι ώστε να προχωρήσει τελικά το Κογκρέσο στην παραπομπή του Προέδρου. Κάτι που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτευχθεί. Προτίμησε λοιπόν να οδηγήσει την πολιτική σκηνή της χώρας σε  μια παρατεταμένη διαδικασία φθοράς, παρά να συνεργαστεί με ένα Πρόεδρο και την κυβέρνησή του, που έχει οδηγήσει τη χώρα στις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις εδώ και δεκαετίες.

Αγνόησε το σύνολο των δημοσκοπήσεων, ακόμη και από εταιρίες εχθρικές προς τον Πρόεδρο Τράμπ, που δείχνουν ότι η αμερικανική κοινή γνώμη είναι στη μεγάλη της πλειοψηφία, αντίθετη στην περιπέτεια της διαδικασίας παραπομπής του Προέδρου. Και βέβαια, είναι πλέον σαφές ότι η κυρία Πελόσι και οι Δημοκρατικοί της Βουλής, αποφάσισαν να σύρουν τη χώρα σε μια περιπέτεια για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το γεγονός ότι από τότε που κέρδισαν την πλειοψηφία στη Βουλή, δεν έχουν περάσει ούτε ένα νομοσχέδιο που να ασχολείται και να ωφελεί τις πραγματικές ανάγκες των Αμερικανών πολιτών.

Πονάει και ενοχλεί πολλούς, αλλά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τράμπ, είναι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και έχει στοχοποιήσει το παγκόσμιο σύστημα της διεφθαρμένης παγκοσμιοποίησης, τις διεφθαρμένες MKO που κερδοσκοπούν από το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, και το Open Society του Τζόρτζ Σόρος. Όλοι αυτοί, με δεδομένο ότι δεν έχουν θέσεις και πολιτικές που να ωφελούν έστω και στο ελάχιστο την καθημερινότητα των πολιτών, δεν μπορούν να ανεχτούν ότι στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, κάθεται ένας πατριώτης που είναι μεγάλο εμπόδιο στην ατζέντα τους για άλωση του έθνους κράτους, και των αρχών και παραδόσεων της αστικής φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Δεν τους κάθισε καλά ότι ο Προέδρος Τράμπ, σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του στα Ηνωμένα Έθνη, τους προειδοποίησε λέγοντας, “ η παγκοσμιοποίηση επέβαλλε μια θρησκευτική αιχμαλωσία σε ηγέτες του παρελθόντος με αποτέλεσμα να αγνοήσουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, αλλά όσο αφορά την Αμερική οι ημέρες αυτές τελείωσαν.”

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ, αλλά ένα είναι σίγουρο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ότι και να συμβεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 στις ΗΠΑ, ακόμα και να χάσει τη μάχη για επανεκλογή του, θα αφήσει πίσω του ένα διεθνές σύστημα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με αυτό που για δεκαετίες γνώριζε όλος ο πλανήτης. Έχει καταφέρει να ξεμπροστιάσει την επικίνδυνη για το εθνικό συμφέρον κρατών και εθνών, ατζέντα της διεφθαρμένης και στρεβλής παγκοσμιοποίησης. Και η αλλαγή αυτή, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους, θα φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του.

Ας ελπίσουμε να αντέξει τη νέα προσπάθεια του διεφθαρμένου συστήματος με στόχο την πολιτική εξαφάνισή του και το σβήσιμο μιας ισχυρής φωνής υπεράσπισης του πατριωτισμού και του εθνικού συμφέροντος.

*Ο Δημήτρης Απόκης, είναι Διεθνολόγος και Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze, School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, μέλος του The International Institute of Strategic Studies, και διετέλεσε επί σειρά ετών διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο, το Στέητ Ντιπάρτμεντ, και το Πεντάγωνο, στην Ουάσιγκτον.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ