Κ.Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποίησε 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ και 49 % του ΑΔΜΗΕ

ΑΠΕ

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι η κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της Δ.Ε.Η. Πτολεμαΐδα 5 «ήταν μια εσφαλμένη επιλογή και πρέπει να δούμε αυτή την ώρα πως θα το αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε η ζημία για τη ΔΕΗ να περιοριστεί και ταυτοχρόνως να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας ή ένα σχέδιο που θα οδηγεί τελικά σε απολιγνιτοποίηση».

Αυτό επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, προσθέτοντας ότι όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες γι’ αυτό.

«Αυτή την ώρα, σημείωσε ο υπουργός, μελετάμε πολλές και διαφορετικές επιλογές. Δεν είμαι σε θέση σήμερα, την ώρα που σας μιλάω, να σας πω αλλά θα είμαστε σύντομα σε θέση. Σίγουρα η κατεύθυνση είναι απολιγνιτοποίηση και δέχομαι την παρατήρηση για τις ευθύνες όλων των κομμάτων για αυτό το θέμα».

Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που τηρεί στο θέμα της Δ.Ε.Η. κάνοντας λόγο για θρασύτητα, ενώ σχολιάζοντας την αντίθεση στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Ο υπουργός ενέργειας υπενθύμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιωτικοποίησε το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ και το 49 % του ΑΔΜΗΕ.