today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Στα Σκόπια ο Αλ. Τσίπρας για την ενίσχυση της “ευρωπαϊκής ενσωμάτωσής” τους

Ανταπόκριση του πρακτορείου ειδήσεων “MIA” από την Αθήνα αναφέρει ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη στα Σκόπια, προκειμένου να συμμετάσχει στην αφιερωμένη στα Δυτικά Βαλκάνια ημερίδα που διοργανώνει ο “Economist”.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, ο τίτλος της ημερίδας για τα Δυτικά Βαλκάνια θα είναι: «Ενίσχυση της δυναμικής για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση» και σε αυτή, σε διάφορες συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Zoran Zaev, ο Αντιπρόεδρος της Σκπιανής κυβέρνησης, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Bujar Osmani, ο ΥΠΕΞ  Nikola Dimitrov, η Υπουργός Οικονομικών Nina Angelovska, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Martin Schulz, ο πρώην Βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Wess Mitchell, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο πρώην Пρωθυπουργός του Βελγίου, Guy Verhofstadt к.о.к.

Την ημερίδα θα εγκαινιάσει με ομιλία του ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων με θέμα: «Σταθερότητα και ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είμαστε στο σωστό δρόμο;», συμπληρώνει η ανταπόκριση, ενώ ακολούθως, οι κ.κ. Zaev, Τσίπρας και Schulz θα λάβουν μέρος στη συζήτηση με θέμα: «Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων».

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας έχει θέσει ως προϋπόθεση έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων την τήρηση των όρων της συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να ικανοποιείται στον απόλυτο βαθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ