today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Σ.Παπαπαδόπουλος για Ρασπούτιν: Το να πιέστηκε Εισαγγελέας δεν είναι ποινικό αδίκημα! (Βίντεο)

Στη σημερινή του εμφάνιση στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Αταίριαστοι”, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ερωτώμενος για την υπόθεση Novartis, τις καταγγελίες Ράικου και την εμπλοκή του πρωην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.

Ξεκίνησε λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο και να μην τον παραπέμψει, γιατί, όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να λες πως “η γνώμη μου είναι αυτή”.

Συνέχισε αναφέροντας πως, “Καθοδήγηση της Δικαιοσύνης από υπουργούς δεν μπορεί να γίνει”. “Η κα Ράικου λέει “Με έπαιρνε τηλέφωνο και με πίεζε”. Το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα“. 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο είναι κανονικό αυτό, δηλαδή να παίρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης τηλέφωνο τον εισαγγελέα και να λέει: “Στείλτους και θα κανονίσω εγώ τα υπόλοιπα”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: “Αν επέβαλε την άποψή του, αυτό είναι αδίκημα”. 

Στις αντιδράσεις που ξεκίνησαν εκείνη την ώρα για τις παραπάνω δηλώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: “Κατάχρηση εξουσίας θα ήταν όταν θα έλεγε σου εντέλω αυτά τα πρόσωπα να τα πηγαίνεις για ποινική διερεύνηση. Αυτό θα ήταν αδίκημα”.

Δείτε το βίντεο εδώ όπως το ανέβασε η Ομάδα Αλήθειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ