today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Β.Κεγκέρογλου: Σαφή τα στοιχεία κατά του κ. Παπαγγελόπουλου για στήσιμο της σκευωρίας

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου εξηγεί, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η θέση του για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή δικαιολογείται, καθώς είναι σαφέστατα τα στοιχεία για τις παραθεσμικές παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου στο στήσιμο της σκευωρίας.

Όπως τονίζει ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στο ΑΠΕ, όλα θα είχαν διευκρινιστεί γύρω από το σκάνδαλο του φαρμάκου, αν είχε γίνει λοιπόν η εξεταστική για το 2004-09 οπότε θα γινόταν γνωστά «τα αίτια της κρίσης για να μην ξανασυμβεί, και βέβαια θα γνώριζαν όλοι οι πολίτες για το πραγματικό σκάνδαλο του φαρμάκου, και δεν θα υπήρχε κανένα περιθώριο συκοφάντησης της μεγάλης προσπάθειας του νοικοκυρέματος και των δύσκολων αποφάσεων που πήρε το ΠΑΣΟΚ για να ορθοποδήσει η χώρα».

Ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτηρίζει θυμηδία τον ισχυρισμό που προβάλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα πως η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής συνιστά αντιπερισπασμό καθώς όπως αναφέρει, «εκείνος συγκάλυψε τον εκτροχιασμό του Καραμανλή και έβαλε στο στόχαστρο όλους τους άλλους πολιτικούς αντιπάλους και ιδιαίτερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ». Ακόμη, «είδαν την υπόθεση Νοvartis σαν ευκαιρία οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ για να στήσουν την σκευωρία κατά συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες μέχρι τώρα αποδείχθηκαν, είτε ψευτομάρτυρες, είτε κατηγορούμενοι για άλλες υποθέσεις, είτε εκβιαζόμενοι να καταθέσουν ώστε η διαδικασία να οδηγηθεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν τους βγήκε και τώρα αποκαλύπτεται βήμα βήμα η σκευωρία και προφανώς οι σκευωροί θα πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογραμμίζει μιλώντας στο Πρακτορείο.

Το κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζει, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, και τη συζήτηση που γίνεται στη κυβερνητική πλειοψηφία λέγοντας ότι δεν φαίνονται αθώες αυτές οι τοποθετήσεις περί επιστροφής της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. «Τις παρακολουθούμε, είναι ενδεικτικές των τριών απόψεων που υπάρχουν στην Ν.Δ. Οι Καραμανλικοί δεν θα ήθελαν να βρεθεί κατηγορούμενος ο άνθρωπος τους», επισημαίνει.

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά αναφερόμενος στις εσωκομματικές διεργασίες υποστηρίζει ότι ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ πάνε μαζί, με το βλέμμα στο αύριο και στο μέλλον, αυτόνομη πολιτική με στόχο την ανάδειξη της σοσιαλδημοκρατικής φυσιογνωμίας και ταυτότητας του Κινήματος Αλλαγής. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο φωτοδότης και η ιδεολογικοπολιτική πυξίδα και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι ο ενιαίος πολιτικός φορέας που μπορεί με την συλλογική και ενιαία δραστηριότητα να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών με την σύγχρονη προοδευτική οικονομική και κοινωνική ατζέντα που διαμορφώνει» .

Σχετικά με τη θέμα της ηγεσίας που έχει ανακινηθεί από ορισμένα στελέχη, ο Βασίλης Κεγκέρογλου υπογραμμίζει ότι: «Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στο Συνέδριο πιστεύω ότι θα αποφασιστεί αυτός ο συγχρονισμός. Η Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρος της Παράταξης, είναι πρόεδρος μακράς πνοής». Προσθέτει δε, ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μετά τη Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ