today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ε.Βενιζέλος: Να αποτραπεί οριστικά η αλλοίωση των θεσμών με την διερεύνηση της Novartis

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Tα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αποτραπεί οριστικά η αλλοίωση των θεσμών με την πλήρη θεσμική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «η σκευωρία Novartis είχε ως στόχο την αλλοίωση των δημοκρατικών και δικαιοδοτικών θεσμών. Ήθελε να επηρεάσει σε βάθος τους πολιτικούς συσχετισμούς και το φρόνημα της κοινωνίας. Να αιχμαλωτίσει μέσα σε ένα δήθεν σκάνδαλο τις βασικές δυνάμεις της τότε αντιπολίτευσης και εμβληματικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στη λεγόμενη μνημονιακή περίοδο, την περίοδο του αγώνα για τη διάσωση της χώρας από την οικονομική -και όχι μόνο- καταστροφή».

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον στόχο αυτό εξυπηρέτησαν «το δικονομικό σκηνικό των προστατευόμενων μαρτύρων που στη συνέχεια χαρακτηρίζονται -χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις- μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και περιβάλλονται με ποινική ασυλία, η κατάχρηση εξουσίας, τα παραδικαστικά κυκλώματα που διευθύνει η ίδια η προηγούμενη κυβέρνηση και όλοι οι άλλοι μηχανισμοί, επικοινωνιακοί και κοινοβουλευτικοί».

Υπογραμμίζει την απουσία στοιχείων καθώς και την πρωτοφανή ενδοεισαγγελική σύγκρουση και κατάρρευση του σκηνικού των προστατευόμενων μαρτύρων, που οδήγησε σε ευτελισμό του σχεδίου.

Για τις ευθύνες της παρούσας Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει πως πρώτη προτεραιότητα της είναι να προστατεύσει το Σύνταγμα αποκαθιστώντας την ερμηνεία και εφαρμογή του και να προστατεύσει τη Δικαιοσύνη που έχει πληγεί βαριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ