today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ: Επανεκκίνηση της τριμερούς συνεργασίας στην Υγεία

Την επανεκκίνηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σε ζητήματα που αφορούν την Υγεία, συζήτησαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Ιωάννου, με τον Έλληνα ομόλογο του, Βασίλη Κικίλια. Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα ενδιαφέροντος των δύο χωρών, καθώς και ζητήματα που αφορούν την κοινή διαπραγμάτευση στις τιμές των φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας μετά το τέλος της συνάντησης ευχαρίστησε τον υπουργό υγείας της Κύπρου και αναφερομενος στην επανεκκίνηση της τριμερούς μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ γι την Υγεία, τόνισε: «Φιλοδοξούμε μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ να δρομολογήσουμε τη διαδικασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας, τεχνολογίας της υγείας και την περαιτέρω δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.Συζητήσαμε ακόμη θέματα κοινής διαπραγμάτευσης σε τιμές φαρμάκων και διαπιστώσαμε πως υπάρχει συναντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισής τους».

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Υγείας Κ.Ιωάννου, είπε μετά τη συνάντηση ότι ήταν μια ευκαιρία να τεθούν κάποιες παράμετροι και να προχωρήσει σε βάθος η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου. «Προχωρούμε τάχιστα την τριμερή συνεργασία με το Ισραήλ σε θέματα Υγείας, όπως η εκπαίδευση, η χιαστί μεταμόσχευση Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση θεμάτων που εκκρεμούσαν εδώ και αρκετό καιρό. Ευελπιστώ και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε μια άψογη συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ