today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

H πρώτη συναυλία των U2 στην Ινδία

Το ιρλανδικό συγκρότημα της ροκ, οι U2, ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ινδία, ολοκληρώνοντας εκεί την παγκόσμια περιοδεία τους με τίτλο Joshua Tree Tour 2019.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην παράκτια πόλη Μουμπάι (Βομβάη) στις 15 Δεκεμβρίου.

Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι εμφανίσεις διάσημων καλλιτεχνών στη χώρα με τους Μπιγιονσέ, Σακίρα, Coldplay, Ντέμι Λοβάτο και Μπράιαν Άνταμς να έχουν όλοι εμφανιστεί σε κατάμεστους συναυλιακούς χώρους.

Ο μπασίστας των U2 Άνταμ Κλέιτον δήλωσε ότι “ανυπομονεί να φέρει έναν δουβλινέζικο αέρα στο Μουμπάι”, ενώ ο αρχηγός του συγκροτήματος Μπόνο αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες της Ινδίας και της Ιρλανδίας για ανεξαρτησία από τη Βρετανία.

“Έχουμε τα ίδια χρώματα στη σημαία, το μικρούτσικο έθνος μας. Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε μιλήσει για τους αγώνες της Ιρλανδίας για ανεξαρτησία και είχε προειδοποιήσει κατά της ένοπλης πάλης”, δήλωσε ο Μπόνο στο περιοδικό Rolling Stone India.

“Και ο πρωθυπουργός μας είναι γιατρός, εκπαιδευμένος στο Μουμπάι, ο πατέρας του είναι από το Μουμπάι”, είπε ο ίδιος αναφερόμενος στον ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, του οποίου ο πατέρας είναι Ινδός.

Η περιοδεία Joshua Tree Tour 2019 ξεκινά από το Όκλαντ στις 8 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει σταθμούς όπως το Μπρισμπέιν, η Αδελαΐδα, η Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Περθ και στη συνέχεια η Σιγκαπούρη, το Τόκιο, η Σεούλ και η Μανίλα, ανακοίνωσαν χθες οι U2.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ