today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

A. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο υπουργός σχετικά με τις τιμές των καυσίμων: «Μετά την επίθεση με τα drones στο διυλιστήριο της Σαουδικής Αραβίας είχαμε μία ραγδαία αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου. Όμως, αυτή δεν κράτησε ούτε 24 ώρες, γιατί από το μεσημέρι της Δευτέρας η τιμή του πετρελαίου άρχισε να μειώνεται και μάλιστα αυτή η μείωση συνεχίστηκε και χθες. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Ως Υπουργείο συντονίσαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, βγάλαμε συνεργεία ελέγχου στο δρόμο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει τους πολίτες. Όποιος διανοηθεί να αυξήσει τη βενζίνη θα έχει να κάνει μαζί μας».

Ο ίδιος σε ερώτηση σχετικά με το ύψος του φόρου στα καύσιμα σχολίασε ότι: «Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα, αλλά η “πρώτη φορά Αριστερά” τον αύξησε. Όπως μεθοδικά το κάναμε την πρώτη φορά, μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα. Είναι στο “ραντάρ” της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα γίνει στο σωστό χρόνο».

Γενικότερα για τις μειώσεις φόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση επεσήμανε ότι οι μειώσεις των φόρων που εξαγγέλθηκαν και τις οποίες, όπως πρόσθεσε, ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση, αφορούν τους πάντες. «Η μείωση του ΕΝΦΙΑ άγγιξε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, από λιγότερο έως πολύ περισσότερο.  Η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις αφορά και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι τις μεγάλες επιχειρήσεις μόνο, όπως λέει ο κ. Τσίπρας. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που ξεκινά από τα μέσα της επόμενης χρονιάς, αφορά όλους τους εργαζόμενους και όλους τους εργοδότες, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. ‘Αρα, όλα αυτά είναι μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί και είναι στη φάση της υλοποιήσεώς τους και αφορούν όλους τους Έλληνες μηδενός εξαιρουμένου».

Για τις 120 δόσεις ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι, χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για την ευνοϊκότερη ρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. «Όποιος δεν ενταχθεί σε αυτή τη ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα, βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντά του. Νέα ρύθμιση δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε και θα υπάρξει. Το 80% των οφειλετών μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση και να πληρώνει 30 ή και 20 ευρώ το μήνα» όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ