today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Παρίσι: Διαδηλώσεις για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση

Δικηγόροι με τις μαύρες τηβέννους τους, γιατροί με τις λευκές ρόμπες τους και πιλότοι με τις στολές των αεροπορικών εταιρειών όπου εργάζονται κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Παρισιού για να διαμαρτυρηθούν για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η κυβέρνηση Μακρόν μόλις παρουσίασε μία από τις πλέον φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις της, να συγχωνεύσει τα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα της Γαλλίας σε ένα ενιαίο σύστημα. Ο Γάλλος πρόεδρος διατείνεται ότι αυτό θα είναι δικαιότερο, ωστόσο επαγγελματικοί κλάδοι υποστηρίζουν ότι θα βγουν ζημιωμένοι.

«Όλοι οι επαγγελματίες εδώ διαχειρίστηκαν καλά τα ταμεία τους» εξήγησε ο κυβερνήτης της Air France Τιερί Οριόλ, ένας από τους εκατοντάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στην καρδιά του Παρισιού, φωνάζοντας συνθήματα, σφυρίζοντας και κρατώντας πλακάτ όπου ζητούσαν από την κυβέρνηση να αφήσει ήσυχα τα ταμεία τους.

«Σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα να μας ρωτάει “Πώς καταφέρατε το ταμείο σας να βρίσκεται σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση;”, αντί να προσπαθούν να το πάρουν από εμάς χωρίς οποιονδήποτε διάλογο» υπογράμμισε ο διαδηλωτής.

Την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες της γαλλικής πρωτεύουσας κατέβηκαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, παραλύοντας το Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ