today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Η περιοδεία του A.Τσίπρα στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ

Περίπου τρεις ώρες διήρκησε η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα περίπτερα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου συνοδευόταν από πρώην υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος του.

Ο κ.Τσίπρας έφτασε στις 10:40 στα γραφεία της ΔΕΘ- Helexpo και για μία ώρα είχε συνάντηση με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων. Αμέσως μετά, ξεκίνησε η περιοδεία του στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, με πρώτο σταθμό το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή.

Ακολούθησε επίσκεψη στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου ξεναγήθηκε από αξιωματικούς καθώς το 2019 είναι έτος κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια μετέβη στο περίπτερο της ΕΡΤ3. Συνομίλησε με στελέχη και εργαζόμενους και ευχήθηκε “καλή δύναμη”, τονίζοντας πως πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα για την πλουραλιστική ενημέρωση που έχει ανάγκη η χώρα.

Επόμενη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν στο περίπτερο της ομάδας του Άρη, όπου του δόθηκε ως δώρο ένα βιβλίο με την ιστορία του κιτρινόμαυρου συλλόγου, ενώ στη συνέχεια πήγε στο περίπτερο που φιλοξενείται η έκθεση Cannabis Expo. Περιπλανήθηκε σε σταντ και συνομίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής της βιομηχανικής κάνναβης.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησαν μέλη του Συλλόγου “ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την Κάνναβη” για τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς και του ζήτησαν να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας κατά τη διάρκεια της βόλτας του στους χώρους της ΔΕΘ ενημερώθηκε για τα ηλεκτροκίνητα οικολογικά οχήματα Eco Car, που κατασκευάζονται στην Κίνα, ενώ μετέβη και στο περίπτερο εταιρείας καπνικών προϊόντων με έδρα την Ελλάδα.

Δοκίμασε μπύρα ο κ.Τσίπρας

Στάση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο περίπτερο εταιρίας με μπίρα από τη Θεσσαλονίκη, όπου κεράστηκε ένα ποτήρι μπίρα. «Μου αρέσει η πικρή μπίρα, είναι ωραία”», σχολίασε. Αμέσως, μετά κατευθύνθηκε στο εφημερίδα “Μακεδονία”.

Αρκετή ώρα διήρκησε η επίσκεψη του κ.Τσίπρα στο περίπτερο 10, όπου αφορούσε την Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία. Συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα των πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Ιωαννίνων και συνομίλησε με τους πρυτάνεις και με φοιτητές εκφράζοντας τον θαυμασμό του.

Επίσης, έκανε στάση στο περίπτερο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπου έγραψε στο βιβλίο “Καλή δύναμη στο έργο σας” και στο περίπτερο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Ο κ.Τσίπρας έκλεισε τις επισκέψεις στα περίπτερα των ομάδων της Θεσσαλονίκης, με μια στάση σε αυτό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου δέχτηκε ως δώρο ένα αναμνηστικό του συλλόγου, ενώ ευχήθηκε καλή πορεία και στο φετινό πρωτάθλημα.

Υποδοχή με χορούς στο περίπτερο της Ινδίας

Στο περίπτερο της Ινδίας, που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 84η ΔΕΘ, υποδέχτηκαν τον κ.Τσίπρα με παραδοσιακούς χορούς, ενώ στο μέτωπο του σχημάτισαν την κόκκινη βούλα για το καλωσόρισμα και του χάρισαν αναμνηστικά δώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στάση και στο περίπτερο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια (1919 – 2019). Εκεί, τον περίμενε ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μίχαλος που του έδωσε ένα επιτραπέζιο ρολόι ως επετειακό δώρο για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, ενώ έδωσαν το “παρών” ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ο κ.Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει από τους χώρους της 84ης ΔΕΘ, πέρασε και από το περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφτεί το περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις start up εταιρίες, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά. Κατά τη διάρκεια, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με νέες και νέους που δραστηριοποιούνται σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ