Αδ.Γεωργιάδης: Θα προσκληθούν στη Βουλή όσοι σχετίζονται με τη σκευωρία της Novartis

223
ΑΠΕ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,  μίλησε σχετικά με τη Novartis τονίζοντας πως θα προσκληθούν στη Βουλή όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση για να απολογηθούν και κυρίως ο κ. Αγγελής.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στην ελληνική δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει μια έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με το πώς στήθηκε η σκευωρία Novartis και θα προσκληθούν στη Βουλή όλοι όσοι σχετίζονται με την υπόθεση για να απολογηθούν και κυρίως ο κ. Αγγελής.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του κ. Τσίπρα ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Εγώ αν ήμουν ο Αλέξης Τσίπρας θα μάζευα υπογραφές βουλευτών μου και θα ζήταγα εγώ να γίνει προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι καταγγελίες, όπως θα έκανε ένας έντιμος πολιτικός στη θέση του.»

Όσον αφορά την δική του εμπλοκή στην υπόθεση Novartis αλλά και το κατά πόσο επηρεάζει αυτό τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε ως εξής: «Δεν υπάρχει καμία φωτιά στη ΝΔ για τη Novartis, όσον αφορά το σκάνδαλο».

Σχετικά με την δική του προσαγωγή, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων καλεί δημόσια την κ. Τουλουπάκη να πει τι θα κάνει με την υπόθεσή του καθώς ακόμα δεν τον έχουν ενημερώσει.

Τέλος, μιλώντας για την πλατφόρμα ρύθμισης δανείων που έχει ήδη ξεκινήσει, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως πάει πάρα πολύ καλά και ότι όλες οι τράπεζες έχουν ειδικό προσωπικό να βοηθάει τους ανθρώπους να κάνουν αίτηση ρύθμισης, έπειτα από δικό του αίτημα.

Επίσης, τόνισε πως όλα γίνονται βάσει νόμου. «Οι τραπεζίτες να ξέρουν ότι υπάρχουν νόμοι και δεν θα μείνει κανείς πίσω όλοι θα ωφεληθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίηση επίσης έστειλε και προς όλους τους δημόσιους υπαλλήλους των υπουργείων σε περίπτωση που επέμβουν με οποιοδήποτε τρόπο στην άσκηση πολιτικής της κυβέρνησης.