today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν. Μηταράκης: Στόχος μία βιώσιμη λύση για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαββό, τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά, τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας και τη διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία βιώσιμη, συναινετική λύση για το χρονίζον θέμα του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΛΕΠΕΤΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με στόχο να βρεθεί εξωδικαστική λύση, στην οποία θα συνεισφέρουν όλες οι πλευρές με αμοιβαίες δεσμεύσεις και υποχωρήσεις, ενώ συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού για τις προσεχείς ημέρες, όπου θα γίνει διεξοδική συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους όσοι παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση. Ως υπουργείο Εργασίας, μεσολαβούμε, με σκοπό να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των 16.000 συνταξιούχων και 4.000 εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, που συμμετέχουν στο ΛΕΠΕΤΕ. Προτείνουμε ένα περίγραμμα λύσης το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Με καλή θέληση, τις ερχόμενες ημέρες, θα συζητήσουμε εκ νέου σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να συνδιαμορφώσουμε τελική πρόταση, που θα επιλύσει οριστικά και εξωδικαστικά το θέμα και θα βάλει τέλος στην ανασφάλεια και την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των εργαζομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ