Λ. Αυγενάκης: Να αρπάξουμε την ευκαιρία και να πετύχουμε μεγάλες διοργανώσεις στο τένις

238
ΑΠΕ

Παρ’ όλο που δεν συνηθίζεται ο πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) να επισκέπτεται αγώνες χαμηλότερης κατηγορίας στο Davis Cup, ωστόσο ο Ντέιβιντ Χάγκερτι βρέθηκε σήμερα στο Tatoi Club, όπου διεξάγονται οι αγώνες των δύο ομίλων του Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης.

Παράλληλα, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και με τον πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας Σπύρο Ζαννιά. Μαζί επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις και φάνηκε η ικανοποίηση του κ. Χάγκερτι, τόσο για την οργάνωση της ΕΦΟΑ, που πέρυσι είχε αναλάβει με επιτυχία και το FED Cup, όσο και για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα.

Και τόνισε πως θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση να γίνουν ΑΤΡ τουρνουά στη χώρα μας. Μάλιστα, όλα δείχνουν πως το ΟΑΚΑ θα επιλεγεί ως το βασικό γήπεδο μελλοντικών διοργανώσεων.

Από την πλευρά της Πολιτείας τονίστηκε η απόφαση να βοηθήσει, ώστε η χώρα μας να διεκδικήσει στο μέλλον κι άλλες σπουδαίες διοργανώσεις. Στις δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο αθλητισμός δεν πρέπει να είναι κρατικοδίαιτος. Γι’ αυτό τον λόγο όσο περισσότερο ανοίξεις ένα άθλημα, άλλο τόσο αγκαλιάζεται από γονείς και οικογένειες, από νέους αθλητές, αλλά ενδυναμώνεται και από την ιδιωτική οικονομία.

Φυσικά αυτό δεν έρχεται μόνο του, πρέπει να πετύχουμε και μεγάλες διοργανώσεις, ειδικά για αθλήματα όπως το τένις, που λόγω του Στέφανου και της Μαρίας έχει αγκαλιαστεί και έχει γίνει περισσότερο γνωστό.

Πρέπει λοιπόν να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία. Σήμερα η παρουσία εδώ του προέδρου της διεθνούς Ομοσπονδίας, η καλή οργανωτική εμπειρία που έχει πλέον η ελληνική Ομοσπονδία, αλλά και η διάθεση της κοινωνίας να αγκαλιάσει και να δεχθεί μια μεγάλη διοργάνωση, για εμάς αποτελεί μονόδρομο να το κυνηγήσουμε, να το διεκδικήσουμε, να το υποστηρίξουμε, να ενδυναμώσουμε τη σχέση με την Αγορά και να πετύχουμε καλά αποτελέσματα.

Σήμερα φαίνεται ότι το τεστ πέτυχε και πως μπορούμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Άρα δεν μένει παρά να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και η Ελλάδα όταν πιστέψει στις δυνάμεις της, οι Έλληνες όταν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, καταφέρνουμε πολλά και μεγάλα.

Γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο δεν έχουμε παρά να βάλουμε μπροστά με τις δυνάμεις που έχουμε και με μία ξεκάθαρη απόφαση. Να ανοίξουμε την αντισφαίριση, όπως και όλα τα αθλήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Το τένις είναι ένα λαϊκό άθλημα και όλες αυτές οι προκαταλήψεις, που χρόνια καλλιεργούνταν από κάποιους, ανήκουν στο παρελθόν».

Από τη δική του πλευρά, ο Ντέιβιντ Χάγκερτι εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και για το τουρνουά και στη συνέχεια τόνισε με έμφαση: «Φαίνεται καθαρά πως εδώ υπάρχει ένα πλάνο και γίνεται δουλειά. Υπάρχουν πράγματα που δημιουργούνται, υπάρχουν παίκτες που αναδεικνύονται.

Η ανάπτυξη του τένις συνεχίζεται στην Ελλάδα». Σχετικά με την προσπάθεια να αναλάβει η χώρα μας ένα ΑΤΡ τουρνουά, απάντησε πως: «Υπάρχει πρόθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές, αλλά πρέπει να υπάρξει συνεργασία και από τους άλλους αρμόδιους, όπως την ΑΤΡ».

Τέλος, ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Σπύρος Ζαννιάς, δήλωσε: «Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι στην ITF και στους άλλους φορείς του αθλήματος, θεωρούν την ελληνική Ομοσπονδία ως μία Ομοσπονδία που τιμήθηκε πριν από δύο χρόνια και συνεχίζει την ανάπτυξη του αθλήματος».