today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Λέρος: Σε προγενέστερο χρόνο και σταδιακά η κλοπή του στρατιωτικού υλικού

«Δάκτυλο» εκ των έσω βλέπουν οι Αρχές

Το μυστήριο της κλοπής του στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο προσπαθούν να λύσουν οι αρμόδιες Αρχές.

«Εφόσον έγιναν οι πρώτες ενέργειες, προχωρούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σημασία για τον πολίτη είναι να έχει μία κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί να τον προστατεύσει. Σε όσους κάνουν πολιτική σπέκουλα φαίνεται πως η αφαίρεση έγινε σε προγενέστερο χρόνο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πως η προηγούμενη καταγραφή είχε γίνει πέρυσι. Εξέφρασε την εκτίμηση, μάλιστα, πως η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού μπορεί να έγινε σταδιακά.

Οι Αρχές θεωρούν πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια καθώς τα μέτρα ασφαλείας στην μονάδα είναι αυστηρά οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίες που έχουν μεταβεί στην Ρόδο εστιάζουν στο ενδεχόμενο κλοπής εκ των έσω.

Για τον λόγο αυτό εξετάζονται σε βάθος διετίας 10 άτομα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή συνδέονται με την ασφάλεια στην βάση της Λέρου, ενώ δεν αποκλείεται να μελετηθούν κι άλλα πρόσωπα.

Η αποθήκη φέρει τρεις κλειδαριές, που ανοίγουν με κλειδιά του διοικητή, του αξιωματικού ασφαλείας ή του αποθηκάριου. Η πρόσβαση ελέγχεται επίσης από κάμερες και αισθητήρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ