today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ε.Βενιζέλος: Με «την έγκριση, την στήριξη και την συμμετοχή» του Α.Τσίπρα στήθηκε η σκευωρία Novartis

Προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα απέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις διώξεις κατά πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της κατάθεσής του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διαχείριση της υπόθεσης από Δικαιοσύνη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για σκευωρία η οποία δεν θα ήταν δυνατή δίχως «την έγκριση, την στήριξη και την συμμετοχή» του τέως πρωθυπουργού. Κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Τσίπρα ότι προεκλογικά επανέφερε ανεδαφικές καταγγελίες εναντίον προσώπων παρά το γεγονός ότι οι φάκελοι σε βάρος τους είχαν αρχειοθετηθεί.

Κατηγόρησε πρώην υπουργούς ότι είχαν ως αποστολή να ανακυκλώνουν τις «συκοφαντίες» του κ. Τσίπρα και «χαίρονταν και καμάρωναν» για το έργο τους.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι με δεδομένες τις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις και για κακή διαχείριση της υπόθεσης από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ουσιαστικά κάλεσε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να διαλευκάνει «σκοτεινές πλευρές» της υπόθεσης, ώστε να προστατεύσει την αξιοπιστία των θεσμών.

Υπενθύμισε πως η μήνυση που έχει καταθέσει δεν αφορά μόνον μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που ενέπλεξαν τα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση.

Σημείωσε πως μολονότι ένας από τους «κουκουλοφόρους» – όπως τους αποκάλεσε – έχει εκτεθεί ως κατηγορούμενος με οικονομικό συμφέρον στην υπόθεση, εξακολουθούν να απολαμβάνουν καθεστώς προστασίας.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ