today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Εκτοξεύθηκε η επιβατική κίνηση στο “Ελ. Βενιζέλος” τον Αύγουστο

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Αύγουστο, αφού για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 3 εκατ. επιβάτες, μέσα σε έναν μήνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του “Ελ. Βενιζέλος”, ο μήνας Αύγουστος έκλεισε με 3,04 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 5,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η επιβατική κίνηση εξωτερικού ανέβηκε κατά 8,1% ξεπερνώντας τους 2,12 εκατ. επιβάτες για δεύτερη συνεχόμενη φορά δημιουργώντας ακόμα ένα νέο ρεκόρ. Αντιθέτως, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η κίνηση επιβατών εσωτερικού σημείωσε μικρή πτώση κατά 1,1%.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019 η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 17,28 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,7%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 2,2% και 8,8% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 ανήλθε σε 154.311 καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 5,3 %. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 7,7% και 3,6 αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ