today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

ΕΕ: Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Για τη θέση ενός από τους εννιά αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέλεξε η πρόεδρος, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τον Έλληνα επίτροπο, Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Μ. Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζώης. Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Την ικανόποιησή του για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιου για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής εξέφρασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς μέσω Twitter. «Είμαι ενθουσιασμένος για το διορισμό μου ως αντιπροέδρου για την Προστασία του τρόπου ζωής μας καλύπτοντας μετανάστευση, ασφάλεια, απασχόληση και παιδεία. Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω δουλειά και ανυπομονώ να συζητήσω με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους», έγραψε ο Μαργ. Σχοινάς.

Η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσίασε σήμερα τα χαρτοφυλάκια των 26 μελών της ομάδας της, ένα εξαιρετικά λεπτό εγχείρημα, με αναγκαία συνθήκη την τήρηση των γεωγραφικών και των πολιτικών ισορροπιών της ΕΕ.

Χθες Δευτέρα, η Φον ντερ Λάιεν, προσκείμενη στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ανήγγειλε την τήρηση μιας από τις υποσχέσεις της, ότι η νέα Κομισιόν θα έχει ισάριθμες γυναίκες και άνδρες — 13 έναντι 14, γεγονός χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του θεσμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ