today-is-a-good-day
20 C
Athens

Le Figaro: Τίποτα δεν σταματά τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Εκτενές Ρεπορτάζ της γαλλικής Le Figaro για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με την Alexia Kefalas που υπογράφει το ρεπορτάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είχε ανακοινώσει αποκλειστικά στην εφημερίδα Le Figaro στις 22 Αυγούστου και το επανέλαβε επίσημα το προηγούμενο Σάββατο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιβεβαίωσε τη μείωση του φόρου εισοδήματος (από 28% σε 24%), καθώς και τη φορολόγηση των μερισμάτων από 10% σε 5%.

Εστιάζοντας κυρίως στις μεσαίες τάξεις, που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι θεωρεί πως οι χαμηλότεροι φόροι θα έχουν άμεσα αποτελέσματα στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Συνεπώς, διατήρησε το ετήσιο επίδομα στους συνταξιούχους που είχε αρχικά χορηγήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Α. Τρίπρα, καθώς και (σ.σ ανακοίνωσε επίσημα) την  μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας.

Σε αυτά προστίθεται η μείωση της επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελμάτων και η σταδιακή μείωση κατά 5% των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για τους εργαζομένους μέχρι το 2023. Συνολικά, αναφέρθηκε σε περίπου 1,2 δις ευρώ σε φορολογικές περικοπές έως το 2020.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής: να επαναφέρει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά, να αποκαταστήσει την εικόνα της και να προσελκύσει επενδύσεις. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζει να «ανεβάσει ταχύτητα» και επιδιώκει «άμεσο αποτέλεσμα“, δήλωσε ο  βουλευτής  της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, πρώην οικονομικός αναλυτής. “Ο Μητσοτάκης θέλει να αναζητήσει ιδιώτες επενδυτές. Θα το πράξει στις Ηνωμένες Πολιτείες σε λίγες μέρες, στη συνέχεια στη Σαγκάη τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιήσει μια νέα περιοδεία στην Ευρώπη “ επισημαίνει ο αναλυτής.

Τίποτα δεν σταματά τον Έλληνα πρωθυπουργό, ειδικά οι δημοσκοπήσεις που του δίνουν ποσοστό 74% περίπου θετικών απόψεων. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι πρέπει να αποδώσει αποτελέσματα έτσι ώστε, όπως του αρέσει να υπενθυμίζει, «η περίοδος χάριτος ενός μηνός διαρκεί τέσσερα χρόνια», ήτοι την περίοδο της θητείας του»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ