today-is-a-good-day
19 C
Athens

Νέο ξεκίνημα με Λιχτενστάιν η Εθνική

Η Εθνική ομάδα καλείται απόψε (8/9, 21:45 – Open TV, COSMOTE) να αφήσει πίσω το πρόσφατο παρελθόν και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με αντίπαλο το Λιχτενστάιν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών στο Euro 2020. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έπεσε» άδοξα στο Τάμπερε την περασμένη Πέμπτη (0-1) και ουσιαστικά αποχαιρέτησε το στόχο της δεύτερης θέσης.

Ύστερα από τις πέντε πρώτες ημέρες των προκριματικών η ελληνική ομάδα μετρά τρεις ήττες, συνεχείς μάλιστα, μία ισοπαλία και μία νίκη, με αποτέλεσμα να είναι προτελευταία στον 10ο όμιλο, ευρισκόμενη ήδη στο -8 από τη δεύτερη Φινλανδία και στο -3 από την τρίτη Βοσνία, ενώ πάνω απ΄ αυτήν βρίσκεται και η Αρμενία, που είχε νικήσει την Εθνική στο ΟΑΚΑ με 3-2 στις 11 Ιουνίου, για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, η ΕΠΟ οφείλει να στηρίξει στην πράξη την επιλογή του Τζον Φαν΄τ Σιπ και να του παρέχει κάθε διευκόλυνση στην κατεύθυνση δημιουργίας της ομάδας που θα παλέψει για να επαναφέρει την Ελλάδα σε μια μεγάλη διοργάνωση, με το λόγο να γίνεται βεβαίως για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το 2022.

Ο παλαίμαχος Ολλανδός επιθετικός του Άγιαξ και της Εθνικής Ολλανδίας οφείλει να ξεκινήσει άμεσα το «χτίσιμο» του συνόλου που θα συμμετάσχει στα προκριματικά του επόμενου Μουντιάλ 2022. Παράλληλα, οι διεθνείς θα πρέπει να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν ακόμη περισσότερο, οι δε εναπομείναντες αγώνες στον όμιλο θα πρέπει να αποτελέσουν πεδίο κρίσης γι΄ αυτούς, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για μια ομάδα στην οποία η ποιότητα και η προσωπικότητα δεν περισσεύει.

Ως προς την αρχική ενδεκάδα, στη θέση του τερματοφύλακα ο Μπάρκας θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, ενώ δεξιά στην άμυνα θα παίξει ο Μπακάκης και αριστερά τον πρώτο λόγο έχει ο φορμαρισμένος Τσιμίκας και στόπερ παραμένουν οι «αμετακίνητοι» Μανωλάς και Παπασταθόπουλος.

Από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, την τριάδα των χαφ αναμένεται να συνθέσουν οι Ζέκα, Βρουσάι και Μπουχαλάκης. Στην κορυφή της επίθεσης τη θέση διεκδικούν οι Κουλούρης – Παυλίδης, ενώ τις θέσεις στα άκρα της επίθεσης θα καλύψουν ο Μασούρας με τον Πέλκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ