today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Ισπανική… προσγείωση για τη Σερβία

Η Ισπανία αναδείχθηκε θριαμβεύτρια στο μεγάλο ντέρμπι με τη Σερβία, κατέλαβε αήττητη την πρώτη θέση του 10ου ομίλου, ενώ απέφυγε στη νοκ άουτ φάση των προημιτελικών την Αργεντινή, την οποία έστειλε πάνω στους «πλάβι»!

Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν με το τελικό 81-69 στη Βουχάν, για τη 2η και τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης, και το… μονοπάτι τους προς το βάθρο είναι πιο βατό, καθώς στην οκτάδα θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία, ενώ στη συνέχεια προκύπτει αντάμωμα με τις ΗΠΑ μόνο στον τελικό, εφόσον προκριθούν και οι δύο.
Η Νιγηρία έκαμψε την αντίσταση της Κίνας στην Γκουανζού (86-73), «αρπάζοντας» από την Τυνησία το απευθείας «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως η κορυφαία αφρικανική ομάδα της διοργάνωσης.

Το «εισιτήριο» για το Πεκίνο εξασφάλισε το Ιράν, μετά τη νίκη με 95-75 επί των Φιλιππίνων στο Πεκίνο, ως η κορυφαία ασιατική ομάδα της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή επιδόθηκε σε επίδειξη δύναμης, πριν ριχθεί στη νοκ άουτ «μάχη» των προημιτελικών, κατακτώντας αήττητη την πρώτη θέση του 9ου ομίλου. Απόλυτος πρωταγωνιστής των θριαμβευτών, ο Λουίς Σκόλα, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ από την Πολωνία των 23 λαθών (!) ο Έι Τζέι Σλότερ ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση (16π.).

Νίκη γοήτρου, η οποία συνοδεύτηκε από μία τεράστια ανατροπή, πέτυχε η Ιταλία στο τελευταίο της ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «σκουάντρα ατζούρα» επικράτησε στην παράταση με 94-89 (83-83κ.α.) του Πουέρτο Ρίκο.

Με νίκη «αποχαιρέτησε» η Ρωσία τα παρκέ της Κίνας. Η ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς έκαμψε δύσκολα (69-60) την αντίσταση της Βενεζουέλας, στη 2η και τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καταλαμβάνοντας την 3η θέση του 9ου ομίλου με ρεκόρ 3-2.

Την τρίτη της νίκη στη διοργάνωση πήρε η Τυνησία, επικρατώντας της Ανγκόλας με 86-84.

Η Νότια Κορέα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας με νίκη, η οποία ήταν και η μοναδική στη διοργάνωση. Η ομάδα του Σανγκ Σικ Κιμ επικράτησε με 80-71 της Ακτής Ελεφαντοστού στο κλείσιμο της αυλαίας της 2ης αγωνιστικής για τις θέσεις 17-32.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ