today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Θ.Καράγλου: Συναντήσεις με τους πρέσβεις Η.Π.Α. και Γερμανίας

«Η Ελλάδα είναι πλέον μια φιλική χώρα προς τις επενδύσεις», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, κατά τις ξεχωριστές συναντήσεις που είχε σήμερα, στο Διοικητήριο, με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, και τον Γερμανό πρέσβη, Ερνστ Ράιχελ.
Ο κ. Καράογλου, αφού προέτρεψε τους δύο πρέσβεις να ενθαρρύνουν τις αμερικανικές και γερμανικές επιχειρήσεις αντίστοιχα να στρέψουν την προσοχή τους στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, πρόσθεσε: «Στη Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό γεμάτο ταλέντο, δεξιοτεχνίες και ικανότητες, το οποίο έχει τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία»
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «έναν από τους σημαντικότερους εταίρους» της χώρας του σε θέματα ασφάλειας, ενέργειας, εκπαίδευσης και τουρισμού. Σημείωσε, δε, ότι, τόσο η αμερικανική κυβέρνηση όσο και ο ίδιος, παραμένουν προσηλωμένοι στην προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός πρέσβης, Ερνστ Ράιχελ, χαρακτήρισε πολύ θετικό γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση έχει θέσει, μεταξύ άλλων, ως στόχο τη βελτίωση της οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ