today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την ικανοποίηση του για την «υιοθέτηση του σχεδιασμού της απερχόμενης κυβέρνησης» με την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, εκφράζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «από το 2016 και έπειτα, η εκκίνηση της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται εύρυθμα, με έγκαιρη παράδοση των σχολικών βιβλίων και τους καθηγητές στη θέση τους. Το γεγονός αυτό αποτελεί θετικό κεκτημένο για το σύνολο του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, προς όφελος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει την ανάγκη μόνιμων διορισμών και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στον μόνιμο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, «για τους οποίους καταγράφεται αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ».

 

Παράλληλα, τονίζει ότι η κυβέρνηση «οφείλει να υλοποιήσει την εγκριτική απόφαση για το μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, απόφαση που ελήφθη με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με αντίστοιχη πρόβλεψη πιστώσεων στο Μεσοπρόθεσμό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ