today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Η Ελλάδα θα παρουσιάσει την κατάσταση του μεταναστευτικού στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τη συγκρότηση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με την πρόεδρό της, Φον ντερ Λάιεν, θέτει ψηλά στις προτεραιότητές της το μεταναστευτικό ζήτημα, περιμένει η Ελλάδα για να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες την κατάσταση που αντιμετωπίζει στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπως ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε σημερινή τους συνάντηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη βάση αυτή, και αμέσως μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής, θα κατατεθούν, επίσης, «σκέψεις και προτάσεις στο πλαίσιο της αρχής της υπευθυνότητας, αναμένοντας, στη συνέχεια, τη στήριξη της ΕΕ, στη βάση της αρχής της αλληλεγγύης και της δικαιότερης κατανομής των βαρών».

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτενής ανασκόπηση της κατάστασης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ιδιαίτερα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, συνεχίζει η ανακοίνωση, και καταλήγει, ότι οι κ.κ. Στυλιανίδης και Κουμουτσάκος επιβεβαίωσαν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας του 2016 και η τήρηση της από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ